Er is momenteel veel te doen rond een vreemde structuur die op enkele kilometers voor de kust van Malibu in Californië op de zeebodem is gevonden. Het ovaalvormige object lijkt te worden ondersteund door een soort pilaren die een ingang vormen naar een donkere ruimte. Het object ligt op 600 meter onder het wateroppervlak en is ongeveer vijf kilometer lang. Volgens de website van het radioprogramma Fade to Black lijkt het hier te gaan om een onderwaterbasis. Presentator Jimmy Church zei dat één van zijn luisteraars hem afgelopen maand op het fenomeen had gewezen. “Mijn eerste indruk was dat het Grieks, kunstmatig en niet natuurlijk was,” zei Church.

 

malibu-object  

“Van bovenaf bekeken heeft het object een bijna perfecte ovale vorm. Het valt op omdat het een soort dak lijkt te hebben.” 

Video

 


Is een buitenaardse UFO-basis de enige realistische verklaring voor deze ‘anomalie’? Geoloog David Schwartz van de Amerikaanse geologische dienst USGS vond de structuur niet zo bijzonder: “Ik denk dat het object natuurlijk is en deel uitmaakt van het continentaal plat. Toen het zeeniveau lager was is dit gebied mogelijk blootgesteld aan erosie. Daarnaast worden er veel aardbevingen waargenomen in deze omgeving. Het enige wat ik zie is variatie in de kustmorfologie.”

De beelden van het object voor de kust van Malibu zijn ook bekeken door de onafhankelijke egyptoloog John Anthony West, die een Emmy Award won voor zijn documentaire ‘Mystery of the Sphinx’, waarin hij samen met geoloog Robert Schoch laat zien dat de Sfinx van Gizeh duizenden jaren ouder is dan gedacht.

“Aangezien het object 600 meter onder water ligt is het volgens mij niet mogelijk dat het door mensen is gemaakt,” zei West. “Ik heb genoeg ervaring opgedaan om onderscheid te kunnen maken tussen geologische formaties en door mensen gemaakte bouwwerken.”

West is geneigd voor de geologische verklaring te kiezen. “De pilaren zijn zo te zien ongelijk verdeeld en meer naar rechts zie je pilaren die zich nog aan het vormen zijn,” ging hij verder. “Ik ben ervan overtuigd dat UFO’s echt zijn, er is gewoon te veel bewijs. Maar verder weten we niets. We weten niet wie ze zijn, waarom ze hier zijn of hoeveel onze overheden ervan weten.”

Ook voormalig FBI-agent Ben Hansen deed een duit in het zakje. “Google krijgt de gegevens van verschillende bronnen, waaronder de marine, de meteorologische dienst NOAA, NASA en andere agentschappen,” zei hij. “Omdat ze vaak gebruikmaken van verschillen technologieën sluit de informatie niet altijd goed aan. Google vertrouwt in die gevallen op programma’s die 3D-omgevingen kunnen genereren. De pilaren lijken het resultaat te zijn van bewerkte beelden die aan elkaar zijn geplakt.”

Er gaan dus verschillende theorieën rond over de anomalie van Malibu. Is het een onderwaterbasis of een geologische formatie? Volgens West kan het een ingang zijn, op dezelfde manier dat water een grot onder het oppervlak kan vormen.

“Tenzij je er met een camera naartoe gaat, weet je niet waar de ingang voor dient,” zei West. “Ik denk alleen dat je niet ver zult komen als je naar binnen gaat. Weinig kans dat ze er de verloren schatten van Atlantis gaan vinden.”

 

Bron : 9fornews

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees