Voor het eerst in de geschiedenis is een ruimtevaartuig geland op een komeet. De onbemande verkenner Philae is aangekomen op komeet 67P/Tsjoerjoemov-Gerasimenko. Directeur Dordain van ruimtevaartorganisatie ESA sprak van ‘een grote stap voor de menselijke beschaving’. De verkenner had harpoenen moeten uitwerpen om zich te kunnen vasthouden aan de rotsbodem, maar dat is niet gelukt. Er is nauwelijks zwaartekracht, dus het gevaar bestaat dat Philae van zijn plaats hobbelt.

 

rosetta-komeet-philae

 

De landing werd extra spannend doordat er problemen waren bij de loskoppeling van Philae. De stuwraket die de onbemande verkenner gebruikte bij de landing, bleek niet te werken. Twee andere systemen voor de landing werkten wel.

De ESA pakte groot uit met de missie. Voor een promotiefilmpje over de landing was zelfs Game of Thrones-acteur Aiden Gillen ingehuurd.

 

Video


  

Terwijl Philae stabiel op de komeet staat, wordt op internet druk gespeculeerd over een vreemde radiotransmissie die vanuit het inwendige van de komeet lijkt te komen. Nigel Watson, auteur van het boek ‘UFO Investigations Manual’ besprak enkele theorieën over de komeet met de Britse krant Metro.

Volgens UFO-jagers is de komeet veel meer dan een brok ijs en gesteente. De website UFO Sightings Daily meent bijvoorbeeld over bewijs te beschikken dat in de komeet UFO’s geparkeerd staan.

Andere ufologen meenden op een foto van de komeet een schijfvormige UFO te hebben gezien. Ze concludeerden dat de vliegende rots op 400 miljoen kilometer van de aarde een soort hangar met UFO’s moet bevatten.

“Eén blogger suggereerde dat het miljardenproject is gericht op de zoektocht naar buitenaards leven, omdat het geen zin heeft om zoveel geld te besteden aan een levenloze rots,” zei Watson.

“Veel bloggers wijzen er daarnaast op dat de NASA al 20 jaar radiotransmissies ontvangt van de komeet en dat het een oud ruimteschip moet zijn,” besloot hij.

 

Bron : 9fornews

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees