Wintergreen, Gaultheria fragans, is een meerjarige altijd-groene plant (vandaar de naam) met leerachtige, gekartelde bladeren en witte bloemen, die in het wild voorkomt aan de voet van de Nepalese Himalaya. Tegenwoordig is de plant wereldwijd gecultiveerd. Evenals de Berk is het plantje is een zeer rijke natuurlijke bron van methylsalicylaat (de etherische olie bevat tot 98%). Deze grondstof, gebruikt in vele geneesmiddelen en sportcrèmes wordt nu ook op grote schaal synthetisch geproduceerd. Het natuurlijke methylsalicylaat werkt echter vele malen effectiever dan de synthetische versie. Wintergreen essentiële olie wordt daarom veel toegepast bij de behandeling van spier- en gewrichtspijn.

Wintergreen

Deze heeft een karakteristieke geur, is ontstekingswerend, pijnstillend en antibacterieel. De etherische olie wordt verkregen door traditionele trage distillatie bij lage druk van het in warm water geweekte blad, is lichtgeel tot rose van kleur en heeft een houtachtige, fruitige geur. Wordt in zeer sterke verdunning gebruikt in tandpasta, kauwgom en frisdranken (o.a. Cola).
Wintergreen essentiële olie wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij; onzuivere huid, reumatische klachten, spierpijn, gewrichtspijn, spit, neuralgie, myalgie, ischias, dufheid.

contra-indicatie: kan irritaties en overgevoeligheid veroorzaken

mengen met: Wintergreenolie is uitstekend te combineren met Citrus- en Muntoliën, Oregano, Tijm, Ylang Ylang, Vanille.

U ontvangt van ons bij iedere etherische olie een uitgebreide beschrijving, hier een paar voorbeelden: bij onzuivere huid; 2 tot 4 druppels Wintergreen in een glas gekookt, afgekoeld water en hiermee de huid deppen of afspoelen bij reumatische klachten en spierpijn; 15 tot 20 druppels Wintergreen mengen met een eetlepel basis olie en hiermee de pijnlijke plaatsen masseren. verdampen: 8 druppels Wintergreen in de aromalamp zorgen voor een frisse atmosfeer en activeren de geest.

 

Bron : Anthemis

 

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees