Viola odorata is een klein Viooltje met hartvormige bladeren en aromatische violet-blauwe bloemen, wat inheems is in Europa en Azië. Het wordt nu over de hele wereld gecultiveerd en voor de parfumerie gekweekt in Frankrijk en China. Bladeren en bloemen worden traditioneel gebruikt bij de behandeling van huid- en longaandoeningen. Er wordt een absolue geproduceerd uit de bloemen en uit de bladeren. Het blad-absolue is een stroperige donkergroene olie met bloemige geur. Het bloem-absolue is een stroperige geel-groene olie met een zoete bloemengeur. Beiden worden vooral gebruikt in parfums en soms als smaakstof in vooral snoepgoed.

viooltje


Viooltje essentiële olie wordt in de aromatherapie hoofdzakelijk als geurstof gebruikt maar vindt ook zijn toepassing bij o.a.; acne, eczeem, couperose, fibrosis, reumatische aandoeningen, slechte doorbloeding, bronchitis, catarre, infecties, duizeligheid, hoofdpijn, nervositeit, slapeloosheid.

psychisch: Viooltje is een zachte olie die helpt het vertrouwen in zichzelf terug te winnen en het gevoel van eigenwaarde te versterken. Regelmatig 1-2 druppels verdampen in de leefruimte.

contra-indicatie: kan bij sommige personen overgevoeligheid veroorzaken

mengen met: Viooltje kan goed gecombineerd worden met Basilicum, Scharlei, Estragon, Komijn, Hop en andere bloemenoliën. U ontvangt van ons bij iedere etherische olie een uitgebreide beschrijving, hier een paar voorbeelden: bij: reumatische aandoeningen, gewrichtspijn, artritis; voeg 10 druppels Viooltje aan een eetlepel Noten-olie en masseer dagelijks de pijnlijke plekken bij hoofdpijn; verdamp enige druppels of inhaleer deze vanaf een tissue. bij slapeloosheid; verdamp 6 druppels etherische olie in de slaapkamer voor een goede nachtrust.

 

Bron Anthemis

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees