Acacia`s zijn kleine bomen of heesters met gewrongen vaak doornige takken. Het is een groenblijvend boompje met blauwgroene, met grijswitte haartjes bezette, bladeren en sterk geurende gele donzige bloempjes wat behoort tot de familie mimosaceae of vlinderbloemigen. Er zijn ongeveer 500 soorten bekend die hoofdzakelijk in Afrika en Australië voorkomen. In het verre oosten heet Mimosa `Maneschijn`, een romantische naam die goed bij de plant past. Mimosa of Acacia dealbata etherische olie heeft een heerlijke zachte zoete geur. Mimosa of Acacia dealbata komt oorspronkelijk uit Australië, maar werd in het begin van de 19e eeuw naar Europa gebracht.

 

 

Hij wordt nu veel in Zuid-Europa gekweekt. Het is daar een bekende sierheester met gele, donzige, bolvormige bloemetjes. De chinese volks geneeskunde past Acacia toe bij artritis en tuberculose. In India wordt uit de bloemen een parfum gemaakt.

Mimosa staat in de bloementaal voor de vrouwelijke gevoeligheid en is het symbool van de dag van de vrouw, die jaarlijks op 8 maart gevierd wordt.      

Uit de bloemen en twijgen wordt door oplosextractie een heerlijke zoet geurende olie (absolue) gewonnen. 100 kilo bloemen leveren 1 kilo essence. Het is een geelgroene stroperige olie die vroeger in de volksgeneeskunde gebruikt werd voor de versterking van lever en gal en voor de zuivering van het bloed. Mimosa essentiële olie wordt veel gebruikt in luxe en verzorgende lichaamsproducten. Deze olie met adstringerende en antiseptische eigenschappen wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt voor de verzorging van een vette (over)gevoelige huid en bij overgevoeligheid, depressies, angst, verdriet, vermoeidheid, stress, spanningen, frigiditeit, (geestelijke) uitputting.

Psychisch: Mimosa-essence is ideaal voor mensen die te hard voor zichzelf zijn. Geliefde olie om te kunnen genieten van de kleine dingen in het leven. Verdampen bij emotionele problemen.

Contra-indicatie: niet toxisch, niet irriterend, veroorzaakt geen overgevoeligheid

Mengen met: Mimosa kan goed gemengd worden met Lavandin, Lavendel, Ylang Ylang, Storax, Citronella, Perubalsem, Cassie, bloemen- en specerijenoliën. U ontvangt van ons bij iedere etherische olie een uitgebreide beschrijving, hier een paar voorbeelden:
Angst en verdriet; 3 druppels Mimosa, 1 druppel Geranium en 2 druppels Mandarijn mengen met een beetje melk, room of een lepeltje honing. Dit toevoegen aan een warm bad en 15 - 20 minuten baden. Verdampen: 6-8 druppels Mimosa in de aromalamp ontspannen en zijn fijn om bij te dromen.

 

Bron : Anthemis

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees