Magnolia, Michelia champaca, is een middelgrote boom die behoort tot de plantenfamilie Magnoliaceae en oorspronkelijk uit zuidoost Azië stamt. Boeddhistische monnikken brachten de bedwelmend geurende boom in de 6e-7e eeuw naar China waar hij zeer populair werd. De diepgele bloemen openen zich vroeg in de ochtend en geuren tot ver na zonsondergang, de geur kan nog op honderden meters afstand waargenomen worden. Eén enkele bloem is voldoende om een woonruimte te parfumeren. De kostbare welriekende bloesem werd door welgestelde Chinezen in bad gebruikt en om hun thee te aromatiseren.

Magnolia

Champaca speelt ook in andere aziatische landen o.a. Indonesië, Thailand en India een belangrijke rol, traditioneel worden de bloemen in het haar gedragen bij ceremoniële dansen. Jonge ongetrouwde Hindu-meisjes dragen de bloem als broche. Op Bali worden de bloemen in het water gelegd wat gebruikt wordt bij rituele gebeden. In India is Magnolia gewijd aan de liefdesgodin Kama Deun die op een rotstekening werd afgebeeld met in de éne hand drie rozen en tussen duim en wijsvinger van de andere hand een Champacabloem. Ayurvedische genezers maken gebruik van de Magnolia bij de behandeling van artritis, gastritis en kolieken en hebben de bloem toegeordend tot de keel chakra. Bij ademhalingsproblemen en overmatige slijmvorming wordt een combinatie van Champaca en heilige Basilicum voorgeschreven. Een kooksel van de schors zou een uitstekend koortsverlagend middel moeten zijn.

Etherische olie wordt verkregen door destillatie of extractie van de bloemen. Bijzonder fijn van geur is de Champaca Attar die wordt gewonnen door destillatie van Magnoliabloemen samen met Sandelhout.
De etherische olie en extracten worden vooral in exclusieve parfums en huidverzorging toegepast en als smaakstof in de levensmiddelen industrie.

Magnolia essentiële olie is niet alleen een afrodiserende olie maar heeft ook antibacteriële eigenschappen. In de aromatherapie wordt de olie o.a. gebruikt bij gastritis, artritis, krampen, verspanningen, hoofdpijn, ontstekingen, reuma en jicht. Toegevoegd aan een huidolie werkt Champaca regenererend en bevordert de vorming van nieuw weefsel. Kan irritatie bij ieder huidtype verminderen.

psychologisch: het Champakatype heeft vertrouwen in de toekomst en de moed om eigen wegen te gaan en weerstand te overwinnen.

psychisch: Champakaolie opent het hart en stimuleert romantische gevoelens. Het is als voedsel voor de ziel en de toegang tot het paradijs.

contra-indicatie: niet puur op de huid toepassen, spaarzaam gebruiken

mengen met: Magnolia kan in de verdamper goed gecombineerd worden met Sandelhout, Frangipani, Jasmijn en Patchouli. Champaca kan goed gecombineerd worden met de meeste bloemen-, hout- en harsoliën.

hieronder een paar toepassingen:

verdampen: 1 druppel Koriander, 1 druppel Champaca absolue of Champaca Attar, 2 druppels Geranium en 1 druppel Wierook verdampen in de aromalamp bad voor het slapen gaan: 1 druppel Curcuma, 1 druppel Champaca absolue of Attar, 1 druppel Frangipani en 2 druppels Amyris mengen met 1 eetlepel honing, een beker melk of room en dit mengsel aan het badwater toevoegen. zinlijk bad: 2 druppels Ho-blad, 1 druppel Champaca absolue of Attar, 1 druppel Mairoos en 2 druppels Mandarijn mengen met 1 eetlepel honing, een beker melk of room en dit mengsel aan het badwater toevoegen. huidolie voor een zinlijke massage: 1 druppel Elemi, 2 druppels Pompelmoes, 1 druppel Champaca absolue of Attar, 1 druppel Jasmijn en 2 druppels Sandelhout toevoegen aan 50 ml. Sesamolie

 

Bron: .Anthemis

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees