Oliën M tot P

Banner Etherische Olie M tot P

 

Maagwortel, Curcuma zedoaria is verwand aan de Gember en behoort tot de plantenfamilie Zingiberaceae. Kachur zoals de plant door de Hindi genoemd wordt is zeer aromatisch. Hij komt oorspronkelijk uit Noord-India maar wordt nu in geheel Zuid-Oost Azië en China veelvuldig geteeld. De grote wortel met bruine schil is van binnen oranje en heeft veel vertakkingen. De spits toelopende bladeren kunnen tot 1 meter lang worden.De wortel wordt hoofdzakelijk als groente gegeten of ingelegd in zuur. Hij is zeer aromatisch en smaakt bitter. Chinezen drogen de wortel en verwerken deze tot poeder, kentjur.

Magnolia

Magnolia, Michelia champaca, is een middelgrote boom die behoort tot de plantenfamilie Magnoliaceae en oorspronkelijk uit zuidoost Azië stamt. Boeddhistische monnikken brachten de bedwelmend geurende boom in de 6e-7e eeuw naar China waar hij zeer populair werd. De diepgele bloemen openen zich vroeg in de ochtend en geuren tot ver na zonsondergang, de geur kan nog op honderden meters afstand waargenomen worden. Eén enkele bloem is voldoende om een woonruimte te parfumeren. De kostbare welriekende bloesem werd door welgestelde Chinezen in bad gebruikt en om hun thee te aromatiseren.

Mandarijn Olie

Oorspronkelijk afkomstig uit China bereikt de Mandarijnboom, Citrus reticulata, pas rond 1850 het Middellandse Zeegebied waar hij nu volop gekweekt wordt. De boom behoort tot de Rutaceae familie. Ook Brazilië is tegenwoordig een belangrijke leverancier van Mandarijnen. Uit Florida, Texas en Californië komt de Tangor, een Amerikaanse variëteit van de Oost-Aziatische Mandarijn. De Clementine is een bastaardsoort die rond 1900 in Oran ontdekt werd. Mandarijn of Citrus reticulata of Citrus nobilis etherische olie heeft een zoete krachtige geur en is effectief bij nerveuze hoest en stress. Vruchten van de Mandarijnboom waren een traditioneel geschenk voor de Chinese Mandarijnen, hier vindt de naam van de vrucht dan ook zijn oorsprong.

Manuka

Manuka, Leptospermum scoparium, wordt ook wel de Nieuw-Zeelandse Tea Tree genoemd. Het is een slanke tot 8 meter hoge boom met smalle gespikkelde bladeren en witte of roze bloemen. De boom behoort evenals de Tea Tree tot de Myrtaceeën en komt voor in Nieuw-Zeeland en Australië. Evenals de andere Theebomen heeft ook dit gewas krachtige antibacteriële eigenschappen, deze zijn het sterkst bij struiken die op grotere hoogten groeien. Manuka heeft een lange geschiedenis en is al vele eeuwen bij de Maori`s bekend als een heilzame plant die traditioneel gebruikt werd bij luchtwegproblemen en reumatische klachten.

Marjolein, Origanum majorana, is een meerjarige aromatische plant van ± 60 cm hoog met donkergroene blaadjes en grijswitte tot lila bloemetjes die behoort tot de familie Labiatae (lipbloemigen). Marjolein etherische olie of Origanum majorana heilzaam bij gewrichtsontsteking of gewrichtsreuma. Majoraan helpt bij menstruatiepijn, examenvrees, migraine en slecht slapen. Marjolein goed bij slechte bloedcirculatie zoals koude handen en voeten. Majoraan werkt vaatverwijdend en anti-depressief

Door waterdampdestillatie gewonnen uit de verse bloeiende plant van Melissa officinalis of door extractie met daaropvolgend waterdampdestillatie.

Werkingen : bloeddrukverlagend, galsecretiebevorderend, huidprikkelend, kalmerend, koortsverlagend, krampstillend, menstruatiebevorderend, ontspannend, hartslagverlagend, slaapbevorderend en verfrissend.

Toepassingen : Lokaal de huid insmeren met 1-2 druppels bij herpes, huidontstekingen en insectenbeten.

Insmeren met 1-2 druppels bij duizeligheid, hoofdpijn of spanning veroorzaakt door nervositeit, koorts, migraine en weersgevoeligheid.

Acacia`s zijn kleine bomen of heesters met gewrongen vaak doornige takken. Het is een groenblijvend boompje met blauwgroene, met grijswitte haartjes bezette, bladeren en sterk geurende gele donzige bloempjes wat behoort tot de familie mimosaceae of vlinderbloemigen. Er zijn ongeveer 500 soorten bekend die hoofdzakelijk in Afrika en Australië voorkomen. In het verre oosten heet Mimosa `Maneschijn`, een romantische naam die goed bij de plant past. Mimosa of Acacia dealbata etherische olie heeft een heerlijke zachte zoete geur. Mimosa of Acacia dealbata komt oorspronkelijk uit Australië, maar werd in het begin van de 19e eeuw naar Europa gebracht.

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees