Galbanum, Ferula galbaniflua, is een groot, overblijvend kruid met een gladde stengel, glanzende blaadjes en kleine bloemen. Het kruid komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en wordt nu gecultiveerd in Iran, Turkije, Afghanistan en Libanon. De plant bevat een melkachtig sap, harsolie, dit sap wordt traditioneel gebruikt voor de behandeling van wonden, ontstekingen, ademhalingsproblemen en huidkwalen en wordt gewonnen door onder aan de stengel insnijdingen te maken. Galbanum werd al door de oude beschavingen gebruikt bij godsdienstige rituelen, in de cosmetica en door de Egyptenaren bij het balsemen van hun doden.

 

Galbanum Olie

Tegenwoordig wordt Galbanum gebruikt in de farmaceutische industrie, in wasmiddelen en als smaakstof in voedingsmiddelen en dranken.Galbanum is een groot, overblijvend kruid met een gladde stengel, glanzende blaadjes en kleine bloemen De etherische olie wordt verkregen door destillatie van de harsolie, is kleurloos tot olijfkleurig en heeft een frisse, houtige geur. Destillatie van de olie vindt meestal in Europa of de USA plaats. Galbanum essentiële olie wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij; abcessen, acne, steenpuisten, slechte doorbloeding, spierpijn, reumatische aandoeningen, astma, bronchitis, catarre, chronische hoest, krampen, indigestie, nerveuze spanningen en met stress samenhangende klachten.

Contra-indicatie: kan bij puur gebruik op de huid huidirritaties veroorzaken.

Mengen met: Galbanum kan goed gecombineerd worden met Citronella, Elemi, Olinamum, Jasmijn, Palmarosa, Geranium, Gember, Roos, Ylang Ylang.

U ontvangt van ons bij iedere etherische olie een uitgebreide beschrijving, hieronder een paar voorbeelden:

Bij abcessen, steenpuisten; breng meermaals per dag 1 druppel puur op het gezwel aan.

Bij krampen; voeg 20-30 druppels toe aan 50 ml. Zonnebloemolie of een andere olie en masseer de verkrampte plekken naar behoefte.

Bij stress; meng 10 druppels met een beetje melk, honing of Amandelolie en voeg dit mengsel toe aan een heet bad. Baad dagelijks voor het naar bed gaan 20 minuten tot de klachten verdwenen zijn.

 

Bron : Anthemis

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees