Acacia of Cassiebloem, Acacia farnesiana, is een ruige doornige struik met geurige gele bloemetjes, die op Mimosa lijken. De plant behoort tot de mimosaceae, vlinderbloemigen en komt oorspronkelijk uit West-Indië. Nu wordt Acacia in alle tropische gebieden over de hele wereld gekweekt. Er wordt een absolue gewonnen door extractie van de bloemen. Dit is een bruingele tot groene stroperige olie met een warme bloemige geur. In India wordt van de bloemen een parfum gemaakt, in Venezuela wordt de wortel gebruikt bij de behandeling van maagkanker. De Chinese geneeskunde past Acacia toe bij de behandeling van artritis en longtuberculose.

 

Acacia Olie


Er zijn ruim 400 soorten Acacia, waaronder de Senegal Acacia, de leverancier van het bekende Arabische gom. De absolute wordt in de parfumindustrie gebruikt en in exclusieve huidverzorging. Ook wordt Acacia als smaakstof in veel voedingsmiddelen toegepast zoals in alcoholische dranken, frisdranken en fruitconserven.

Acacia absolue heeft naast antiseptische en spasmolytische ook afrodiserende eigenschappen. Wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij de verzorging van een droge, gevoelige huid en bij de behandeling van depressiviteit, frigiditeit, stress, nervositeit, uitputting. Acacia is eveneens een heerlijk parfum.

psychisch: Acacia-essence heeft een zuiverende werking op lichaam en geest. Verdampen in de aromalamp bij emotionele problemen.

contra-indicatie: niet bekend

Acacia kan goed gemengd worden met Bergamot, Costus, Mimosa, Wierook. gevoelige droge huid; meng 10 ml. Schwarzkümmelolie met 10 ml. Amandelolie en 30 ml. Sheabutter. Voeg aan dit mengsel 5 druppels Acacia toe. Dagelijks 1-2 keer spaarzaam aanbrengen

 

Bron :Anthemis

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees