In België mag medicinale cannabis vanaf deze zomer verkocht en gebruikt worden. Voorlopig gaat het om één geneesmiddel: Sativex, voor patiënten met multiple sclerose. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block zei op Radio 1 dat er nog heel wat onderzoek in de pijplijn zit naar het gebruik van cannabis voor de bestrijding van andere pijnen. De verkoop van geneesmiddelen die waren afgeleid van cannabis was tot nu toe verboden in Belgische apotheken. Een koninklijk besluit, ondertekend door De Block, brengt daar nu verandering in. De maatregel zal waarschijnlijk in juli in werking treden.

 

medicinale-cannabis

 

 

Goede indicaties

Patiënten met MS die zware spasmen hebben, kunnen de mondspray Sativex gebruiken. De Block zei zich te beperken tot wat al wetenschappelijk onderbouwd is. Er zijn volgens haar goede indicaties dat dit middel bij MS-patiënten spasmen en pijn vermindert.

Er is een grote kans dat er in de toekomst nog heel wat geneesmiddelen met cannabis bijkomen. Er wordt onder meer onderzoek gedaan naar de behandeling bij zware reumatische en degeneratieve aandoeningen en spierziekten met medicinale cannabis.

Vrijheid

Artsen krijgen de vrijheid om te beslissen hoe vaak en hoeveel het middel moet worden voorgeschreven. Sativex kan onder meer uitkomst bieden voor een groep patiënten die niet meer reageren op andere medicatie. In Nederland is medicinale cannabis al op recept verkrijgbaar.

 

Bron : 9fornews

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees