November is een dynamische maand, gekenmerkt door een Zonne-eclips, vier planeten die direct gaan lopen, nog een Uranus/Pluto-vierkant. De planeten zijn Jupiter, Mercurius, Neptunus en Cheiron. Omdat de nadruk ligt op aarde- en watertekens, kan er veel activiteit gebeuren op diep innerlijk niveau, en in gang gezet worden door nieuwe inzichten of belangrijke verschuivingen in iemands overtuigingen en normen. De eerste week van november is de krachtigste en meest intense. Op 1 november is er het vierde van zeven exacte vierkanten tussen Uranus en Pluto. Dat betekent dat we voorbij het midden zijn van deze lange evolutie-cyclus van sociale en culturele veranderingen, die nog duurt tot 2015.

Dit aspect kan persoonlijke crisissen, instortingen of doorbraken meebrengen. Het vorige vierkant-aspect was op 20 mei 2013. Wanneer er toen een belangrijke verandering gebeurde, zal die op dat moment nog eens opduiken om er nog eens naar te kijken. Het volgende Uranus/Pluto-vierkant zal gebeuren op 21 april 2014. Je kan hier veel kansen uit halen, maar let op de details, want Mercurius loopt nog retrograde tot 10 november.

De Nieuwe Maan Zonne-eclips heeft plaats op 3 november op 11 Schorpioen.

Hij is afgelijnd op Saturnus, Mercurius en de Noordelijke Maansknoop, allen in Schorpioen. Deze combinatie kan ons meenemen op een diepere reis met de thema’s van emotionele intensiteit, macht en controle, penetratie, geheimen, angsten, beëindigingen, dood, healing en zelf-meesterschap. De nadruk op Schorpioen zal ons ook helpen diepe inzichten te verkrijgen en leidt ons naar de kern-essentie of waarheid van iets. Eclipsen zijn extra potente nieuwe of volle manen die nieuwe beginnen en beëindigingen kunnen brengen. De vorige zonne-eclips in Schorpioen was in november 1994.

Het Sabijns symbool voor deze graad: ‘Een officieel bal op de ambassade’, suggereert de wederzijdse bekrachtiging die kan gebeuren wanneer men zich verenigt met gelijkgezinden om zich te verheffen.

Op 6 november keert Jupiter retrograde op 20 kreeft 30. Deze stand brengt verschillende weken van innerlijke reflectie over gevoelens, thuis, familie, voeding, onderhoud, afhankelijkheid en veiligheidsthema’s. Een aflijning van Zon en Saturnus kan die dag meer ernst, structuur en discipline in ons denken brengen.

Mercurius keert direct op 10 november op 2 Schorpioen 29. Denken en communicatie begint dan weer helderder te worden, en de stress rond technologie, computers, verkeer enz..vermindert. Resultaten van research en planning kunnen in concrete actie worden omgezet rond deze tijd.

Een breder, meer visionair perspectief kan verkregen worden op 12 november, wanneer de Zon driehoek staat met Jupiter. Dat zou een goede tijd zijn om actie te ondernemen om meer voorspoed te creëren, of men kan de resultaten oogsten van een gedane handeling.

Op 13 november keert Neptunus direct op 2 Vissen 34. Dit is een zachte verschuiving die ons aanmoedigt om onze idealen en spiritualiteit meer naar buiten te brengen. Onze ervaring van Neptuniaanse thema’s, zoals UFO’s, schaduw-mensen, frequentie-verschuivingen, aura’s enz… kunnen prominenter aanwezig zijn de komende weken.

Relaties kunnen het moeilijk krijgen op 14 en 15 november, wanneer Venus in Steenbok aflijnt op Pluto en vierkant gaat met Uranus. Onze persoonlijke veranderingen kunnen plots onze relaties beïnvloeden, met als resultaat ofwel nieuwe groei of afscheiding. Een dieper begrip kan ook gevonden worden. Dit kan een lastige tijd zijn om financiën af te handelen en men vermijdt best impulsief handelen.

 

De Volle Maan heeft plaats op 17 november op 25 Stier 26.

Stier is een aarde-teken dat thema’s als bronnen en waarden, en comfort, betrouwbaarheid, loyaliteit en stabiliteit benadrukt. De schaduwkant van Stier en Schorpioen is weerstand naar verandering hebben, en te koppig zijn. Dit is een goede tijd om door te zetten met onze doelen, en ze concreter en bruikbaar te maken. Het Sabijnse symbool voor deze graad legt de nadruk op het appreciëren van het goede in ons leven, en het vermogen om ons aan te passen aan nieuwe situaties door ons af te stemmen op hun vereisten.

Op 19 november keert Cheiron direct op 9 Vissen. Het archetype van de gewonde healer in ons komt meer naar voor, want we kunnen nu vrijelijk healing en steun delen met anderen. Mercurius lijnt af op Saturnus in Schorpioen op 25 november, en brengt ons een diepere, meer gestructureerde focus. Op 27 en 28 november lijnen zowel Mercurius als Venus af op Jupiter, wat harmonie brengt in communicatie en sociale meetings. Een harmonieuze driehoek van de Zon met Uranus op 30 november brengt nieuwe creatieve inzichten.

December is gekenmerkt door een zeldzame retrograde cyclus van Venus.

Beste wensen voor een vreugdevolle en voorspoedige herfst.

Dorene

Lees ook:

 

Bron: Nieuwetijdskind

{fcomment id=2656}

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees