Ruimtesonde Voyager 1 heeft ons zonnestelsel verlaten en is daarmee het eerste ruimteschip dat de interstellaire ruimte heeft bereikt. Op het moment dat Voyager het zonnestelsel verliet pikte het vreemde geluiden op. Het duurde 17 uur voordat de geluiden de aarde bereikten. De vreemde geluiden die zijn opgevangen door de instrumenten van de 36 jaar oude sonde blijken te worden veroorzaakt door plasmagolven in de ruimte.

 

Interstellair plasma

De plasmagolven kunnen in de ruimte niet worden gehoord, maar de frequenties ervan liggen binnen het bereik van het menselijk gehoor. De golven die zijn opgepikt door de antennes van de instrumenten kunnen worden versterkt en afgespeeld via een luidspreker.

Aan de hand van de geluiden konden wetenschappers bepalen dat Voyager interstellair plasma, geïoniseerd gas tussen sterren, passeerde.

 

 

De ontdekking van de vreemde geluiden – en het feit dat Voyager de interstellaire ruimte had bereikt werd mede mogelijk gemaakt door een uitbarsting op de zon, waarna de sonde werd geraakt door een vlaag zonnewind. Voyager 1 en 2 werden in 1977 gelanceerd. Beide ruimtevaartuigen vlogen langs de planeten Jupiter en Saturnus. Voyager 2 bezocht ook nog Uranus en Neptunus. De ruimtesonde is nu zo’n 15 miljard kilometer van de zon verwijderd. Voyager 1 bevindt zich op 19 miljard kilometer afstand. Naar verwachting zal de sonde tot 2020 gegevens blijven sturen.

 

 

Bron: Niburu

 

{fcomment id=2497}

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees