Website hacked.

Website was gehacked. Het kan zijn dat de website nog niet optimaal werkt.

Wetenschappers hebben een fantastische foto van onze aarde vrijgegeven. Op de foto schittert de planeet in groot detail, in zijn geheel, in het donker. De foto bestaat in werkelijkheid uit vele foto’s die stuk voor stuk tijdens heldere nachten door een satelliet zijn gemaakt. Hoewel de samengestelde foto de hele planeet beslaat, is deze gedetailleerder dan ooit. De gloed van wereldsteden is heel goed zichtbaar.

 

Bijzonder


De foto is bijzonder: de meeste satellieten zijn wel uitgerust met een camera, maar deze is vaak bedoeld om overdag foto’s te maken. Dankzij een nieuwe sensor kan de Suomi-satelliet de atmosfeer en het oppervlak van de aarde in de nacht bestuderen.

 

Onderzoek


“Vanwege alle redenen waarom we de aarde overdag moeten zien, moeten we de aarde ook ‘s nachts kunnen zien,” stelt onderzoeker Steve Miller. “In tegenstelling tot mensen slaapt de aarde nooit.” Zo konden de onderzoekers met de satelliet bijvoorbeeld orkaan Sandy dag en nacht volgen. Op de nachtfoto’s die toen gemaakt zijn, is het spoor van vernieling dat Sandy achterliet goed te zien: op veel plaatsen waar Sandy kwam, viel het licht uit. Ook voor weersvoorspellingen is het nuttig om een satelliet als Suomi tot de beschikking te hebben. Veel typen wolken ontstaan namelijk ‘s nachts.

 

 

Bron: Scientias

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees