Later dit jaar komt het zwarte gat in het centrum van onze Melkweg in botsing met een gigantische gaswolk. Wanneer de wolk de ‘atmosfeer’ - een dunne laag van gassen op veilige afstand van het gat - van Sagittarius A bereikt ontstaat mogelijk een schokgolf die door het hele sterrenstelsel te zien zal zijn. De vrijgekomen energie kan in het röntgenspectrum worden gezien, aldus astrofysicus Stefan Gillessen van het Max Planck Instituut voor Buitenaardse Fysica in München.

 

Sagittarius A

Een deel van de wolk verdwijnt waarschijnlijk in het zwarte gat, waar de deeltjes vanwege de frictie worden opgewarmd tot enkele miljoenen graden Celsius. Terwijl de wolk afdaalt in Sagittarius A wordt energie uitgestraald, meldt Time.

De wolk bereikt het zwarte gat naar verwachting in september of oktober dit jaar. Afgelopen zomer merkten sterrenkundigen op dat de rand van de wolk al uiteenvalt. Ze denken dat de wolk de komende jaren in zijn geheel zal verdwijnen.

Oplichten

Astronomen hebben tussen 2008 en 2011 al duidelijke tekenen gezien van toenemende verstoring van de wolk. Het materiaal wordt ook een stuk warmer wanneer het zwarte gat dichter wordt genaderd en zal dan röntgenstraling uitzenden.

Terwijl de wolk dichterbij komt zal het materiaal onder invloed van de sterke ultraviolette straling van sterren in het hart van de Melkweg gaan oplichten.

Hoe de wolk zich heeft gevormd is nog niet duidelijk, maar wetenschappers denken dat het materiaal afkomstig is van jonge sterren in de omgeving die vanwege de krachtige sterrenwind snel massa verliezen.

 

Video

 

 

In 2010 werden rond het centrum van de Melkweg twee enorme Fermi-bellen ontdekt. De bellen strekken zich uit over een afstand van 25.000 lichtjaar ten noorden en ten zuiden van het galactische centrum. Elke bel straalt de energie uit van 100.000 exploderende sterren. Dientengevolge wordt ons zonnestelsel continu bestookt met hoogenergetische deeltjes.

 

 

 

Bron: Niburu

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees