De zon verandert deze week in een kosmische ‘ring van vuur’. De ringvormige zonsverduistering die aanstaande vrijdag plaatsvindt, zal te zien zijn vanuit delen van Australië en de Zuidelijke Grote Oceaan. Op het hoogtepunt van de zonsverduistering zal 95 procent van de zon worden afgedekt door de maan. Papoea-Nieuw-Guinea, de Salomonseilanden, West-Australië, het Noordelijk Territorium en Queensland liggen in de baan van de zonsverduistering. Inwoners van andere delen van Australië, de zuidelijke Filipijnen, de eilanden van Hawaï en het oosten van Indonesië krijgen een gedeeltelijke zonsverduistering te zien.

 

 

 

Hybride zonsverduistering

Dankzij de Slooh Space Camera kan de hele wereld meekijken. Bij een ringvormige of annulaire zonsverduistering is de zon gedeeltelijk aan het zicht onttrokken door de maan. De zon vormt dan een lichtgevende rand om de maan.

Op 24 mei zal er bovendien een gedeeltelijke maansverduistering zijn en op 3 november aanstaande vindt een zeldzame hybride zonsverduistering plaats, een zonsverduistering die afhankelijk van de plaats op aarde totaal dan wel ringvormig wordt waargenomen. Deze zonsverduistering begint ringvormig, wordt vervolgens totaal en blijft dan tot en met het einde totaal. Dit komt zelden voor. De vorige keer gebeurde dit in 1854, en na 2013 is de eerstvolgende keer in 2072.

 

 

Bron: Niburu

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees