Met de Arecibo-radiotelescoop in Puerto Rico zijn onverklaarbare radiosignalen opgevangen. Dat meldt National Geographic. De signalen blijken van buiten ons sterrenstelsel te komen. Wetenschappers zijn erg nieuwsgierig geworden en hopen dit nieuwste kosmische raadsel te kunnen ontrafelen. Het korte radiosignaal, een korte radioflits geheten, is in november 2012 gedetecteerd. Een dergelijk signaal werd pas enkele keren opgevangen. In 2007 registreerde de Parkes-radiotelescoop in New South Wales ook een korte radioflits. Sindsdien zijn deze signalen wereldwijd slechts vier keer waargenomen.

 

arecibo-telescoop

 

Omdat het signaal zo zeldzaam is en zich niet herhaalt, vroegen sommige wetenschappers zich af of het signaal wel uit de ruimte afkomstig is. De ontdekker van dit soort radiosignalen, astronoom Duncan Lorimer van de West Virginia University, publiceerde deze maand een studie over de waarneming.

Onderzoekers kunnen aan de hand van de mate van dispersie van het radiosignaal – het verschijnsel dat de lagere frequenties een fractie later bij de telescoop arriveren dan de hogere – de afstand tot de bron bepalen. In het geval van het Arecibo-signaal, dat drie duizendste van een seconde duurde, kwamen wetenschappers tot de ontdekking dat de radioflits een afstand van miljarden en miljarden lichtjaren heeft afgelegd. Niemand kan precies zeggen hoe de flits is geproduceerd.

Er bestaan verschillende theorieën over de herkomst van het signaal. De meeste daarvan zijn gerelateerd aan exotische objecten in de ruimte zoals neutronensterren, grote magnetische sterren of zwarte gaten. Astronomen hopen op meer waarnemingen zodat ze de bron van het mysterieuze signaal kunnen achterhalen.

De Arecibo-radiotelescoop is één van de beroemdste telescopen ter wereld, voornamelijk vanwege zijn enorme omvang. De belangrijkste schotel heeft een doorsnee van 305 meter. De telescoop is van belang geweest bij veel wetenschappelijke ontdekkingen.

 

Bron : Niburu

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees