De totale maansverduistering van 15 april 2014 is helaas niet zichtbaar is in Europa maar wel voelbaar. Deze maansverduistering is wel waar te nemen aan de andere kant van de wereld in Australië, West-Afrika, Noord- en Zuid-Amerika. Voor de exacte astronomische gegevens klik hier! Het hoogtepunt is rond 9:42 Europese tijd. Maansverduisteringen werken altijd door op het onderbewuste en is een soort inprenting van energie die een aantal maanden te ervaren is en doorwerkt. Deze maansverduistering vormt een paar met de ringvormige zonsverduistering van 29 april 2014 8:14 Europeese tijd. De imprint, het moment van creatie is die van de maansverduistering en de zonsverduistering zorgt ervoor dat de energie de wereld ingaat, uitvloeit.

 

moon1

Energie van de maansverduistering.


De energie van deze maansverduistering op 15 april 2014 9:42 MEZT vraagt van ons om naar de stilte van je binnenwereld te gaan, naar de stilte van je hart, waar nieuwe inspiratie ontvouwt voor de nieuwe tijd, nieuwe kennis, nieuwe wegen en inzichten enzovoort. Vanuit stille communicatie met het hart geeft deze maansverduistering de mogelijkheid om oude mechanismen van het collectieve onderbewuste achter ons te laten.

Dit betekent concreet dat je de realiteit onder ogen ziet en bewust afscheid neemt van doodlopende paden van dwang en onvrede. Vanuit deze openheid kunnen we nieuwe kennis, inzichten, helderheid en manieren van omgaan met inzicht en informatie aantrekken. Vanuit deze inzichten krijg je een ander zicht op jezelf en de Wezenlijke kwaliteiten die bij jou horen.

lunar-eclips-april

De nieuwe openingen laten vrijheid en diepe acceptatie zien van jouw Wezenlijke kenmerken en wie jij in Wezen bent. Vanuit deze openingen in onszelf kunnen we creëren vanuit helderheid, inzicht in jezelf, nieuwe kennis, paden en mogelijkheden om deze kwaliteiten uit te kunnen drukken. Dit ontwaken in jou, is het zaad van de toekomst die als ware pioniers de gehele mensheid kan inspireren (ook via het collectieve onderbewuste) en in staat stellen het oude achter zich te laten en de nieuwe wegen te gaan bewandelen. (Pluto conj. Diamant in 8ste huis in Steenbok)

De beweging ligt niet in de wereld om ons heen maar vraagt om het ZIJN om de energie te laten vloeien naar de kern van het innerlijk zelf, waar een directe communicatie ontstaat met helderheid en bewustzijn. (Zwarte Maan in Leeuw 3de huis) De kennis en ervaringen van ons multidimensionale Wezen komen tot rijping en kristalliseren uit in nieuwe informatie die een nieuwe visie en vrijheid creëert. (Priapus in Waterman 9de huis) Vanuit deze visie kan gehandeld worden verbonden met innerlijke wijsheid en vrede. (noordelijke Maansknoop in het 5de huis in Weegschaal conj. Maan en Mars Retro) Kortom, deze maansverduistering opent nieuwe inzichten en wegen in ons en in het collectief onderbewuste. Dit wordt geleidelijk ook zichtbaar in de wereld onder begeleiding van divine timing.

Werking van de zonsverduistering

De ringvormige zonsverduistering van 29 april 2014 rond 8:15 is zichtbaar rond Antarctica. Deze zonsverduistering draagt nagenoeg dezelfde energie als de maansverduistering van april, maar zorgt vooral dat de energie uitstroomt de wereld in. (noordelijke maansknoop 6de huis) 

Werking beide verduisteringen

Het hele gebeuren is als het ware het ankeren van een nieuw geïntegreerd veld van eenheid in ons en in de wereld. Het lijkt erop alsof de eerste pioniers met deze verduisteringen landen, aarden en ankeren op de nieuwe aarde, waardoor het nieuwe energie vanuit non-duaal licht eindelijk praktisch vorm kan krijgen in het collectief. Het kan dus zijn dat je van tevoren licht bent in je hoofd en energetisch vervloeit. Er ontstaat een nieuwe ruimte waarin alle tegenstellingen samenkomen. Dit gebeurt met deze maansverduistering eerst in jou, in de mens en krijgt verder vorm in de wereld met de zonsverduistering van eind april.

De afgelopen maanden botsten veel energie in ons en buiten ons. Iets tot stand brengen was bijna niet mogelijk, omdat het samenkomen van creaties niet gemakkelijk was, zowel in jezelf en ook in de wereld. Het astrologisch grote vierkant tijdens deze zons- en maansverduistering zorgt voor het ontvouwen van een nieuwe ruimte, waarin nieuwe mogelijkheden zich innerlijk kunnen ontvouwen. (Mars retrograde in samenstand met Maan en Noordelijke Maansknoop in het 5de huis in Weegschaal)

Astrologisch groot vierkant

Ik beschrijf hieronder de afzonderlijke inbreng van iedere planeet die betrokken is in het grote vierkant. Pluto staat samen met de Diamant in Steenbok: Autoritaire macht wordt authentiek ZIJN. Deze stand zorgt voor een enorme druk om alles samen te brengen in jezelf, als een soort van implosie.

Uranus in Ram; dwingende en explosieve vernieuwing die boosheid en ongeduld oproept, wordt frisse nieuwe invalshoeken vanuit spontaniteit.

Mars (retrograde) in Weegschaal (conj. Maan en Noordelijke Maansknoop) opent de nieuwe ruimte in jezelf waardoor je een andere kijk krijgt op jezelf en alles tot een synthese brengt, nieuwe verbindingen legt. Mars als heer van Ram is stevig verbonden met de vernieuwing van Uranus en maakt dat de vernieuwing intern plaats heeft in ons bewustzijn.

 

Cardinal_Grand_Cross_April_2014 

 

Jupiter in Kreeft in samenstand met de Zwarte Zon zorgt voor heling van heelheid (Non-duaal licht) en het gevoed en gedragen worden door de Bron in je en buiten je. In de horoscoop van de maansverduistering, die een nieuwe ruimte opent in jou, staan Jupiter en de Zwarte Zon in het 2de huis. Dit laat zien dat er een nieuwe basis van universele waarden kan ontvouwen in jou en hoe je jezelf waardeert en tegen waarden aankijkt. Deze deelnemer in het grote astrologische vierkant zorgt voor herstel van het non-duale licht als basis van onze waarden. 

Deze nieuwe ruimte kan vrucht dragen in ons en wordt met de maansverduistering geopend en geankerd in het onderbewuste.(Pluto, Diamant in Steenbok 8ste huis) Met het openen van deze nieuwe waarden zal er geen plaats meer zijn voor beperkende systemen. Ik vermoed dat er op termijn gebeurtenissen zullen plaatsvinden in het financiële stelsel en andere beperkende systeem die de vernieuwing niet toestaan. 

Maar dus ook in jezelf, daar waar je vast blijft houden. Dit is een zeer grote inprenting van enorme krachten. De maansverduistering laat zich zien als rode bloedmaan wat in sommige culturen een teken is van grote veranderingen. Wij hebben in 2014 twee bloedmanen en in 2015 weer twee. Wees stil en beweeg mee met de veranderingen, dat geeft je de meeste kans om hier zonder kleerscheuren doorheen te komen. Pak de kans die deze krachtige energieën je geven om een enorme sprong te maken in je groei door oude vast zittende energieën vanuit nieuwe standpunten te bezien, het oude los te laten en tot een nieuwe synthese te brengen.

 

Bron : Inzichten

Want to know

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is. Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur is te bereiken d.m.v. een e-mail via de website: www.inzichten.com.

 

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees