Rond de volle maan zijn soms zogeheten maanhalo’s te zien. Een halo is een diffuus lichtschijnsel en heeft vaak een voorspellende betekenis. Een kring om de zon of maan is vaak een voorbode van een weersverslechtering. Op maandag zag Darryl Luscombe uit Sointula in de Canadese provincie Brits-Columbia een vreemd exemplaar. De halo die hij opmerkte was niet cirkelvormig, maar elliptisch. “Ik heb volgens mij nog nooit een elliptische halo rond de maan gezien,” zei Luscombe. “Ik keek naar boven en bleef er een minuut lang naar staren. Vervolgens rende ik naar binnen om mijn fototoestel te pakken. Ik kon het verschijnsel vastleggen voordat het verdween.”

 

Deskundige Les Cowley liet zijn licht schijnen over het fenomeen: “De laatste weken zijn er redelijk wat elliptische halo’s in de lucht boven Europa en de Verenigde Staten gezien. Er gebeurt iets vreemds in onze lucht!”

 

 

“Deze ongewone ijshalo’s zijn veel kleiner dan de kringen op 22 graden rond de zon of de maan,” ging hij verder. “In de kringen op 22 graden wordt de ring gemaakt door weerkaatsing van licht in ijskristallen onder een hoek van 60 graden. De kleinere elliptische halo’s worden vermoedelijk gevormd door zeshoekige platte ijskristallen met een piramidevormige eindbegrenzing. Het probleem is dat dergelijke kristallen niet fysiek zijn. Computersimulaties kunnen een halo op basis van deze kristallen moeilijk voorspellen. Het zou ook kunnen gaan om wigvormige delen van kleine sneeuwvlokachtige kristallen. Hoe dan ook zijn ze erg zeldzaam en mysterieus!”

 

Bron: Niburu

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees