Op woensdagochtend zal in grote delen van Noord-Amerika een totale maansverduistering te zien zijn. Het fenomeen wordt wel bloedmaan genoemd, omdat de maan een spookachtig rode kleur krijgt. Bij de maansverduistering schuift de aarde tussen de zon en de maan door en werpt die een schaduw op het hemellichaam. Daarbij wordt, in tegenstelling tot bij een zonsverduistering, niet al het licht tegengehouden. Het licht wordt door de atmosfeer van de aarde gebroken en laat de maan rood oplichten. Het fenomeen duurt ongeveer een uur en is niet in Nederland te zien.

 

bloedmaan1  

Maansverduisteringen komen vaker voor, zo’n twee tot drie keer per jaar, en kunnen erg indrukwekkend zijn. Het gaat hier echter om een tetrade, vier volledige maansverduisteringen achter elkaar. Het is voor het eerst sinds 2004 dat dit gebeurt en de eerstvolgende serie is pas in 2032 te zien. De volgende maansverduisteringen zijn op 4 april en 29 september 2015.

De bloedmaan van 8 oktober, de laatste van dit jaar, zal 5,3 procent groter zijn dan de bloedmaan van 15 april jongstleden.

In de 21e eeuw doen zich vele tetrades voor, terwijl ze voor de 20e eeuw 300 jaar lang zijn weggeweest. Bloedmanen worden vaak in verband gebracht met bijgeloof omdat ze samenvallen met joodse feestdagen. De eerste bloedmaan van dit jaar viel samen met Pesach, die van 8 oktober zal samenvallen met het Loofhuttenfeest. In het jodendom hanteert men de maankalender.

 

Video

 

Bron : 9fornews

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees