Astronomie

vijf-planeten

Voor het eerst in 10 jaar is het mogelijk om vijf heldere planeten bij elkaar te zien aan de hemel. Vlak voor zonsopkomst kun je tussen Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus een denkbeeldige lijn trekken. De samenstand, waarin de planeten dicht bij elkaar lijken te staan, is van woensdag 20 januari tot het einde van februari te zien. Venus, Mars, Jupiter en Saturnus zijn sinds begin dit jaar al aan de ochtendhemel te zien. Jupiter is de heldere stip in het noorden, daarnaast staat Mars, gevolgd door Saturnus en Venus, die boven de oostelijke horizon is waar te nemen. Nu ook Mercurius zich bij het viertal voegt is de familie compleet.

bewoonbare-planeet1

Australische sterrenkundigen hebben een bewoonbare planeet ontdekt die relatief gezien vlak bij de aarde ligt. Het mysterieuze hemellichaam staat slechts 14 lichtjaar bij ons vandaan en is de dichtstbijzijnde bewoonbare planeet die ooit is gevonden buiten ons zonnestelsel. De planeet, die Wolf 1061c is gedoopt, bevindt zich in een gebied waar water in vloeibare vorm – en waarschijnlijk zelfs leven – kan bestaan. De planeet is ontdekt met een telescoop die in Chili staat. De ontdekking is belangrijk: Wolf 1061c is tegelijkertijd bewoonbaar én dicht genoeg bij ons eigen zonnestelsel gelegen. “Deze zeldzame ontdekking is ongelooflijk spannend voor ons,” zei hoofdonderzoeker Duncan Wright van de University of New South Wales. “Andere bewoonbare planeten liggen een stuk verder van de aarde.

hologram-heelal

We leven in een reusachtig hologram en alles wat we om ons heen zien is slechts een projectie van een tweedimensionaal oppervlak. Deze theorie werd in 1997 voorgesteld door de Argentijnse natuurkundige Juan Maldacena. De meeste mensen kennen hologrammen van creditcards en bankbiljetten. Ze zijn tweedimensionaal, maar ogen driedimensionaal. Ons universum gedraagt zich mogelijk op soortgelijke wijze. Oostenrijkse wetenschappers hebben nu voor het eerst aangetoond dat het holografische principe ook werkt in een realistisch model van onze kosmos. Volgens het holografische principe bestaat er een tweedimensionaal oppervlak dat we niet kunnen zien.

Zonnevlam

Actief Gebied 12297 heeft net een Grote Zonne Vlam losgelaten om 16:22 UTC (17:22 NL/B). Een sterke Coronale Massa Ejectie (CME) heeft de ontploffingssite verlaten en zou componenten kunnen hebben die op weg zijn naar de Aarde, het belangrijkste merendeel van de uitbarsting schijnt behoorlijk links van de Aarde te zijn, een aanzienlijke klap wordt verwacht op het magnetische veld van de Aarde op het één of andere tijdstip op 14 Maart. Geassocieerd met deze gebeurtenis was een R3 niveau radio black-out aan de Zonzijde van de Aarde. 

buitenaards-contact

Kort maar kosmisch: De opkomst van het zogenoemde ‘ruimte-weer’ (space weather) houdt direct verband met diepgaande planetaire veranderingen, maar ook met het stijgend aantal UFO-spottings van niet-mechanische aard. Een toenemende instroom van kosmische hoogfrequente energie op Aarde vormt een bedreiging voor onze van technologie afhankelijke wereld, maar fungeert tevens als update van ons DNA. De kosmos laat steeds duidelijker van zich horen in haar roep om een innerlijke en uiterlijke schoonmaak als noodzakelijke voorwaarde voor herstel en toetreding tot een geheel nieuwe, en tegelijkertijd oorspronkelijke natuurlijke orde.

kepler-planeten-melkweg

Australische wetenschappers hebben berekend dat er alleen al in onze Melkweg honderden miljarden planeten zijn zoals de aarde, waarop levensvormen kunnen bestaan. Die conclusie baseren zij op een aangepaste versie van een vuistregel die ruim 200 jaar geleden voor planeten van ons zonnestelsel werd opgesteld. De onderzoekers hebben de vuistregel, de wet van Titius-Bode, toegepast op 151 zonnestelsels met minstens drie planeten die zijn ontdekt met de Amerikaanse Kepler-ruimtetelescoop. Ze voorspellen dat in al die stelsels nog 228 planeten kunnen worden ontdekt. Daarnaast zouden in elk zonnestelsel gemiddeld twee planeten binnen de bewoonbare zone van hun ster te vinden zijn.

Wormgat-melkweg

In het centrum van de Melkweg bevindt zich mogelijk een reusachtige ingang naar een ander sterrenstelsel. Deze poort zou groot genoeg zijn voor ruimteschepen. Volgens een nieuwe studie kunnen we net als in de film Interstellar door wormgaten reizen. Het is theoretisch gezien mogelijk om via wormgaten in een oogwenk van het ene punt in de ruimtetijd naar het andere te reizen. De nieuwe theorie, waarover wetenschappers schrijven in het tijdschrift Annals of Physics, volgt op de ontdekking van een supermassief zwart gat in het centrum van ons sterrenstelsel.

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees