Als je je identificeert met wat je doet en je ontleent daar je zelfbeeld uit, dan zul je je in bepaalde situaties behoorlijk vervelend kunnen voelen. Het is overigens wel hoe we collectief geconditioneerd zijn. De meeste mensen denken dat ze zijn wie ze denken dat ze zijn. Toch is dat niet zo. Je bent niet (alleen) degene die doet. Je bent veel meer dan dat. Je bent niet je gedachten, net zo min als dat je je gevoelbent. Je hebt gedachten en je hebt gevoel, maar je bent het niet. Je bent ook niet de rollen die je hebt in je leven. Je hebt een rol als kind, dochter, moeder, werknemer, etc. Maar je bent het niet.

 

 

Bewust-zijn

Wat je wel bent is het bewustzijn voorbij al die verschillende dingen. Je kunt dat ook duiden als de waarnemer of het bewustzijn voorbij je gedachten, gevoel, etc. Wij mensen zijn in staat om al deze dingen van een afstand waar te nemen. Vanuit je bewust-zijn te kijken naar die gedachten, gevoelens, rollen, etc. En die positie, die waarnemer positie, je bewust-zijn, dat stille, onveranderlijke punt in jezelf, is wie je werkelijk bent.

Wilskracht

Je hebt misschien wel heel veel tijd en energie gestoken in iets wat niet echt is, maar wat je hebt gecreëerd in je hoofd in de vorm van gedachten. Als je je wil zet op zelfrealisatie, op zijn wie echt, maar dan ook echt diep van binnen bent, dan kun je direct de omschakeling maken. Zomaar, in een split second, door gebruik te maken van je wilskracht en de kracht van je keuze. Alleen voor de meeste mensen geldt dat hun wilskracht meestal niet zo sterk is en kiezen stellen ze vaak uit. Want ze willen dit en ze willen dat en dat ook nog hebben. Toch kun je je direct en op dit moment gelukkig voelen als je daarvoor kiest. Tegen jezelf zeggen: Ik ben wie ik ben en jij bent wie je bent, waar ik ook ben en wat ik ook doe of niet doe.

Op zoek naar geluk

De kans is groot dat je altijd ergens op zoek bent naar geluk. Maar als je verwacht dat iemand anders dat aan jou zal geven, dan zul je teleurgesteld raken, want dat zit er nu een keer niet in. Dat gaat gewoon niet gebeuren. Jij bent verantwoordelijk voor jouw geluk. Een Meester of je partner of je kind of wie dan ook maar, kan het  je niet geven. Hoeveel goeroes je ook volgt. Ook een goeroe kan je dat niet geven. Je moet het zelf doen. 

Dankbaarheid

De uitnodiging is dan ook om je beperkende gedachtes te laten varen. Wanneer je dat doet zul je moeiteloos de dingen kunnen bereiken die je wilt. Elke keer dat je het geluk in jezelf zoekt, zul je je blij, warm en dankbaar in jezelf kunnen voelen. Dat gevoel en die dankbaarheid is altijd en overal aanwezig. 

Verantwoordelijkheid

Hoe zit het met de verantwoordelijkheid voor jouw geluk? Neem jij de verantwoordelijkheid voor jouw geluk in jouw leven? Of leef je het leven van een ander en voel je je regelmatig gespannen en vol stress? Verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er gebeurt in je leven is een voorwaarde als je wilt zijn wie je bent en gelukkig wilt zijn. Zelfs God kan het je niet geven. Als dat zo zou zijn dan zouden we het allemaal hebben en ervaren. De reden dat God het je niet kan geven is dat jij zelf de schepper van jouw universum bent. Wij creëren alles wat er is, samen met elkaar.

Loslaten

Je bent ook geen slachtoffer maar de meester in je leven. We zijn met elkaar in staat onze omgeving te creëren zoals we willen. Toch maakt het niet uit wat je creëert want het creëren zelf zal je nooit 100% voldoening geven. Je natuurlijke staat is een staat van oneindigheid en verbinding. En gelukkig zijn in het leven in de vorm (in de wereld waarin wij leven) heeft beperkingen.  De uitnodiging is om meer te leren het leven in de vorm, in je dagelijkse realiteit, los te laten en de verbinding met andere mensen zoeken. Want alles is met alles verbonden. Realiseer je dat jij de ander bent, net zoals de ander jou is. We zien elkaar allemaal weerspiegeld in de ander en de ander weerspiegelt alles wat er in jou is.

Delen van liefde en kennis

Je aandacht te veel richten op het hebben van materiêle dingen zal je uiteindelijk niet gelukkig maken. Natuurlijk kan je leven er wel gemakkelijker en plezieriger door worden. Maar echt geluk zul je nooit in materiële zaken vinden. Je dient de wereld ook niet met het geven of willen hebben van dingen. Daarvoor is er teveel nodig. Wat je wel kan doen en wat veel meer waard is dan de dingen is het delen van je liefde en kennis. Want wat je geeft is wat je zult ontvangen. Je zult vervulling in je leven kunnen ervaren wanneer je een dienende houding laat zien aan andere mensen die hulp willen en nodig hebben. Niet aan degenen die dat niet willen en vooral aan de degenen die op jouw pad komen. Je zult ervaren dat jij voor sommigen degene bent die hem of haar de juiste antwoorden brengt. 

Wat je geeft is wat je ontvangt 

Het is ook wat ik de afgelopen jaren zelf steeds meer ben gaan ervaren. Door het delen van mijn kennis en levenservaringen ben ik de afgelopen jaren steeds gelukkiger geworden. Want als je anderen helpt en minder ruimte geeft aan al die stemmetjes in jezelf, dan help je uiteindelijk niemand anders dan jezelf. In de wereld van de vorm zal dat waarschijnlijk anders gezien worden. Meer van: ik help jou... maar er is geen ander om te helpen, behalve jezelf. En hoe je het ook went of keert, de grootste voordelen zijn ook voor jou. En ook jij zult dat geluk kunnen bereiken wanneer je de verbinding voelt met alles en iedereen. 

Leren hoe geluk werkt

Als je ervoor gaat zorgen dat andere mensen gelukkiger worden, zul je zelf ook gelukkiger worden. Door andere mensen te leren hoe geluk werkt. Dat wil niet zeggen dat je zelf moet stoppen met groeien. Dat zal nooit stoppen. Je blijft ook gewoon werken aan je eigen persoonlijke groei. En tegelijkertijd help je anderen. 

Breng anderen geluk

Uiteindelijk zijn we allemaal op zoek naar vrede en geluk. Geluk willen brengen aan anderen brengt jezelf een veel groter geluk. Geef wat je nodig hebt en je zult het ontvangen. Wat doe jij in jouw leven voor anderen? Wat breng je deze wereld? En wat ontvang je daarvoor terug? Ik wil je vragen om jouw ervaringen onder dit artikel met ons te delen, zodat anderen daar weer van kunnen leren en groeien!!!

 

Bron: Confront

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees