Het innerlijk kind is een deel van ons zelf. Het is de energie die ieder mens bevat vanuit zijn eigen jeugd. Wanneer iemand terug denkt aan zijn kinderjaren, kan die zich weer helemaal terug kind voelen. Dus iedereen heeft een innerlijk kind. Wanneer aandacht geschonken wordt aan dat innerlijk kind, kan men veel ervaringen op doen. Wanneer je respect hebt voor jezelf en van je zelf houdt, heb je respect voor je innerlijk kind en hou je ook van je innerlijk kind. Heeft iemand begrip voor zichzelf dan heeft de persoon dit ook ongetwijfeld naar het innerlijk kind. Hoewel er ook mensen zijn die in hun jeugdjaren een zware tijd hebben gekend, zoals geen kind hebben kunnen zijn. Deze hebben als het ware hun jeugd gemist en moesten al heel erg vroeg volwassen worden.

 

Hun innerlijk kind kan hierdoor gekwetst zijn, want welk kind wilt nu niet gewoon lekker kind zijn en spelen. Wanneer een persoon volwassen is kan deze zich gewoon terug kind voelen en zelf dat innerlijk kind liefde geven, dat wat het kind gemist heeft. Door deze aandacht aan het innerlijk kind te geven, bestaat er de mogelijkheid dat het kind in zich , kan gaan helen.

Lekker even op een schommel gaan zitten, kan het innerlijk kind doen glunderen van plezier, even gewoon terug kind zijn en ervan genieten kan zoveel goeds doen voor de mens. Door deze kleine dingen te ondernemen, geef je eigenlijk een klein stukje terug aan het gekwetste kind. We hebben als volwassene al een grote zorg en last, en wanneer we even die lasten en zorgen kwijt zijn, is het innerlijke kind voelbaar, zorgeloos spelen.

Ook voor de mensen waarbij hun innerlijke kind niet gekwetst is, is het heerlijk om het kind de aandacht te blijven geven die het altijd gehad heeft. Zo onderhoudt men eigenlijk een goede relatie tussen zichzelf en hun eigen innerlijk kindje.

Voed je innerlijk kind met de onderstaande ingrediënten:
Wees respectvol naar jezelf.
Wees jezelf.
Geef jezelf liefde.
Waardeer jezelf.
Hou van jezelf.
Leef voor jezelf.
Geef anderen een lief woord vanuit jezelf.

 

 

Bron: Spiritueel-dromen

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees