Een aantal jaren geleden wist ik even niet meer wat ik met mezelf aan moest. Ik dacht mezelf zo’n beetje wel te kennen maar niets leek minder waar. Ik had geen idee meer van wat mij blij maakt. Ik zat niet lekker in mijn vel en sloot me af van de buitenwereld. In deze periode kwam voor mij het besef dat ik me niet meer verbonden voelde met mijn omgeving. Ik kon de verbinding niet aangaan met hetgeen om mij heen gebeurde. Mijn eigen wereld leek een illusie en al mijn verwachtingen zorgde voor teleurstellingen. Tijd om daar iets mee te doen!

 

Een betere wereld begint bij jezelf  Een betere ik begint bij de wereld ”

 

Hoe doe je dat nou, je weer verbonden voelen met je omgeving? Je beland al gauw in een soort kip en het ei verhaal. Is de verbinding met jezelf het begin of de verbinding met je omgeving? Mijn ervaring is dat hoe dieper de verbinding met mezelf, hoe makkelijker en intenser ook de band met mijn omgeving. Hoe meer ik erachter kwam wie ik nou echt ben, hoe meer ik ook mezelf kon zijn. Mensen vinden het fijn om te zien dat iemand zichzelf is. Dat zorgt ervoor dat je beiden open komt te staan voor verbinding.

Verbinding met jezelf

Dit gaat vooral om jezelf zijn. Ga op onderzoek uit welke dingen je fijn vindt om te doen, waar je blij van wordt en ook wat absoluut niet bijdraagt aan jouw geluk. Dit kan variëren van welke boeken je leuk vindt om te lezen tot welke mensen je fijn vindt om bij te zijn. Ga jezelf opnieuw ontdekken! Verbind met alles wat jou gelukkig maakt. Alles waar ‘jouw lampje van gaat branden’.  En hoe gek het ook klinkt, verbind je ook met hetgeen je niet gelukkig maakt. Dit mag er ook zijn en is ook een onderdeel van jou. Het gaat erom dat je voelt wie je bent en je verbind met dat gevoel.
Zodra je je verbonden voelt met jezelf zul je zien dat een verbinding aangaan met anderen je ook gemakkelijker afgaat.

Creëer banden met anderen

Het begint met het maken van contact. Wat is contact dan eigenlijk? Je loopt op straat, zegt een voorbijganger gedag en je hebt contact. Je loopt naast je partner en je pakt zijn/haar hand vast en je hebt contact. Contact kun je op verschillende wijzen aangaan. Bijvoorbeeld verbaal maar ook fysiek. Bij contact wordt er een verbinding tot stand gebracht tussen onderdelen die los van elkaar (kunnen) staan en bestaan.
Bij contact gaat het dus om verbinding. Een verbinding die ook weer los of verbroken kan worden. Een verbinding waarvan je je meer of minder bewust kan zijn.In verbinding vindt een uitwisseling plaats van gevoelens, beelden, geluiden, gedachten, behoeften (er wordt inhoud aan gegeven). In verbinding vindt een uitwisseling plaats die bij beide partijen iets teweeg brengt. Er gebeurt iets. Beide partijen nemen uit dit contact iets mee (er is een impact).

Investeer

Een gevoel van verbondenheid versterkt zelfrespect en zelfvertrouwen. Dus investeer in je vrienden, word lid van een vereniging, ga op zangles of begin een leesclub. Zorg dat je in verbinding staat met jezelf en anderen, leg echte contacten. Het zorgt ervoor dat je midden in het leven staat en je zelfverzekerd voelt.

 

Bron: inspiritulism

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees