Het World Journal of Surgery berichtte in 1983 over een opmerkelijk medisch experiment. Een groep van 411 kankerpatiënten kreeg te horen dat ze hun haar zouden verliezen omdat ze een nieuwe vorm van chemotherapie zouden ondergaan. Ook zouden ze braakneigingen krijgen. Een aantal patiënten kreeg echter een placebo toegediend. Meer dan een derde van de mensen die een nepmiddel kregen, had toch last van haaruitval. Meer dan de helft (56 procent) van deze groep kreeg braakneigingen. Het tegenovergestelde gebeurde ook: kinderen die chemotherapie ondergingen terwijl ze dachten dat het haargroeimiddelen waren, verloren hun haar tijdens de behandeling niet.

 

Chemo-placebo

Zowel positief als negatief denken kan dus ingrijpende gevolgen hebben.

Judith Turner van de Universiteit van Washington in Seattle zei dat placebo’s in 70 procent van de gevallen een effectief geneesmiddel waren voor rugpijn. Uit onderzoek naar astmapatiënten bleek dat met water gevulde inhalatoren de luchtwegen deden uitzetten.

Gary Tuerack van Total Success probeert aan de hand van deze voorbeelden het belang van positief denken te onderstrepen. Je mentale vermogens kun je met bepaalde verwachtingen of gedachten vergroten, maar ook verkleinen, zo zegt hij.

 

Bron : 9fornews

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees