Tenille Farr uit de Amerikaanse staat Utah hangt het mormoonse geloof aan en is moeder van vijf jongens. Toen Farr zwanger was van haar vijfde zoon Gabe werd ze gediagnosticeerd met Hodgkin-lymfoom. Als ze koos voor chemotherapie was de kans groot dat Gabe zou sterven of te vroeg geboren zou worden. Na lang beraad besloot ze naar Colorado en Californië af te reizen om haar kanker op een natuurlijke wijze te behandelen met kruiden en medicinale cannabis. In die staten zijn dergelijke behandelingen legaal. Door de cannabisolie verspreidde de kanker zich niet langer door haar lijf, verzachtten haar symptomen en kon ze begin dit jaar een gezonde baby ter wereld brengen.

 

tenille-farr 

Uit wetenschappelijke studies is gebleken dat het gebruik van medicinale cannabis gedurende de zwangerschap op de lange termijn geen risico’s met zich meebrengt. 59 Jamaicaanse kinderen die tijdens de zwangerschap waren blootgesteld aan marihuana, ondervonden daar geen schade van.

Nu Farr weer thuis is kan ze geen cannabis meer nemen. Ze heeft nog altijd kanker en sommige symptomen zijn inmiddels weer terug. In Utah zijn veel mensen voor de legalisering van medicinale cannabis. Uit een recente peiling bleek dat 72 procent van de inwoners voorstander is van legalisering.

Farr probeert er nu een wetsvoorstel door te drukken dat het gebruik van medicinale cannabis legaal moet maken. Ze staat voor een lastige keuze: haar gezin opnieuw verlaten om haar ziekte te laten behandelen of in Utah blijven en haar gezondheid op het spel zetten door te gehoorzamen aan de wet.

Je kunt Tenille hier volgen op haar blog. 

Video

 

Bron : 9fornews

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees