Op vierjarige leeftijd had Jayden David al meer dan 10 krachtige medicijnen geprobeerd om een zeldzame vorm van epilepsie te behandelen. De bijwerkingen waren desastreus. Zijn radeloze vader Jason hoorde op een dag van een tiener die van school werd gestuurd omdat hij cannabis gebruikte tegen epileptische aanvallen.Hij verdiepte zich in medicinale cannabis. Het kleine jongetje kreeg op 4 juni 2011 voor het eerst cannabidiol (CBD) toegediend. In tegenstelling tot THC is cannabidiol niet psychoactief. Het was voor het eerst in jaren dat Jayden een hele dag geen last had van aanvallen.


jaydendavid

Syndroom van Dravet

Jayden slikt inmiddels geen 22 pillen per dag meer, maar 1,5. Hij krijgt weer vast voedsel binnen en heeft veel minder vaak last van aanvallen. Ook zijn de aanvallen minder heftig geworden. Voordat hij medicinale cannabis nam kon hij niet normaal lopen of een bad nemen.

Het jongetje lijdt aan het syndroom van Dravet. Kinderen met dit syndroom hebben veel verschillende soorten epileptische aanvallen en hebben vaak ook een ernstige verstandelijke beperking. De epilepsie begint al heel jong, binnen enkele maanden na de geboorte. De eerste aanvallen worden uitgelokt door koorts. De aanvallen kunnen lang duren, soms wel drie uur.

Dankzij de medicinale cannabis loopt Jayden niet alleen, hij rent, hij speelt in het park, klimt en klautert in het gymlokaal. Hij zwemt en gaat naar zijn favoriete restaurant voor een cheeseburger met champignons. Volgens Jason kon zijn zoon zich niet goed ontwikkelen door de krachtige medicijnen die hij kreeg.

Gedateerde regels

Jayden wordt geholpen door het Harborside Health Center in Californië. Het centrum analyseert de cannabis voordat Jason het toedient. Directeur Steve DeAngelo zei dat kinderen met autisme, epilepsie, ADHD en kanker kunnen worden geholpen door medicinale cannabis. Die zieke kinderen hebben vaak alleen geen toegang tot cannabis, aldus DeAngelo.

“Waar ik me zorgen om maak zijn de duizenden en duizenden kinderen zoals Jayden die onnodig lijden en die we kunnen helpen,” zei hij. “Het enige wat tussen deze kinderen en hulp staat, zijn achterhaalde regels die moeten worden veranderd.”

 

Video

 

Bron : Niburu

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees