Naast geestverruimende en ontspannende koekjes en hapjes voor mensen, beginnen cannabisverwerkers een andere doelgroep in zicht te krijgen: baasjes van pijnlijdende huisdieren. Quartz sprak met Wendy Mansfeld, die al een afspraak had gemaakt met haar dierenarts om haar 15 jaar oude labrador Kali te laten inslapen. Toch probeerde ze een laatste redmiddel: cannabiskoekjes voor honden. “Nooit verwacht” Kali lag vooral haar poten te likken, volgens de dierenarts een teken van pijn. Ook moest ze veel hoesten, omdat uitvallende haren in haar keel belandden. Maar na een cannabiskoekje hield Kali op met likken. Na nog twee koekjes stond Kali voor het eerst sinds tijden weer op om wat te drinken en naar buiten te lopen – iets wat ze daarvoor niet meer kon vanwege de pijn.

 

cannabis-huisdieren

“Ik had dit nooit verwacht, ik kreeg mijn hond weer terug,” zei Mansfeld.

Wetsvoorstel

Medicinale cannabis voor huisdieren is nog onontgonnen terrein. Dierenartsen mogen medicinale cannabis nog niet voorschrijven, al werkt de staat Nevada aan een wet om dat te reguleren. De Amerikaanse politicus Tick Segerblom heeft een wetsvoorstel ingediend dat het medicinaal gebruik van cannabis legaal moet maken voor huisdieren, schrijft de Los Angeles Times.

“Mensen denken tegenwoordig dat marihuana alles kan genezen,” zei Tick. “Dus als je hond last heeft van bijvoorbeeld een zenuwziekte, dan zou dit ook kunnen helpen.”

De Democraat is lid van de Senaat in Nevada. In die staat is het gebruik van medicinale cannabis al langer legaal voor mensen, net als in nog 22 andere Amerikaanse staten. Wie zijn huisdier medicinale cannabis wil geven, moet eerst met zijn dier langs de huisarts en bovendien een speciaal pasje laten maken.

Volop belangstelling

Wetenschappelijk onderzoek naar het effect van cannabis op zieke dieren is er niet. Toch is er volop belangstelling voor. Voor de medicinale cannabis voor dieren gebruiken de meeste producenten geen marihuana maar hennep. Dat bevat minder THC, maar wel de pijnremmer CBD.

Dierenartsen geven aan dat cannabis het beste werkt als medicijn als het hele spectrum aan cannabinoïden aanwezig is, en niet alleen THC of CBD. Uit angst voor problemen met de Amerikaanse Drug Enforcement Agency (DEA) wordt er nog niet actief marketing bedreven met cannabis voor huisdierproducten.

 

Bron : 9fornews

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees