De Brit David Hibbitt (33) werd in 2012 gediagnosticeerd met darmkanker. Artsen zeiden in februari vorig jaar dat hij nog maar 18 maanden tot vijf jaar te leven had. Dat schrijft de Britse Daily Mail. Eind 2013 was de tumor in de darmen van David verdwenen en werd hij kankervrij verklaard. Een maand later ontdekte hij een nieuwe knobbel en was de ziekte weer terug. Omdat hij niets meer te verliezen had, ging hij op internet op zoek naar een oplossing. Hij kwam een aantal verhalen tegen over de heilzame werking van cannabisolie. “Het voelde alsof ik letterlijk stierf aan de chemo,” zei David. “Ik kon niet accepteren dat ik zou gaan sterven.”

 

cannabisolie-kanker

Cannabis is verboden in Engeland, maar David kende toevallig iemand die de olie maakt. Hij begon in juli vorig jaar cannabis te nemen en stopte een maand later met de chemotherapie. “Je wordt er behoorlijk high van, maar het is lang niet zo slecht als chemotherapie,” zei hij. “De pijn lijkt helemaal te zijn verdwenen. Ik wil mensen bewust maken van het feit dat er ook andere opties zijn.”

In januari werd David na een onderzoek kankervrij verklaard. Volgens Cancer Research UK is er ‘geen goed bewijs’ dat het veilig en effectief is. “We weten wel dat cannabinoïden verschillende effecten hebben op kankercellen die in het lab worden gekweekt en op tumoren bij dieren,” zei dr. Kat Arney van Cancer Research UK.

“We hadden nooit gedacht dat dit zou gebeuren,” zei David. “Ik voel me heel erg goed en hoop dat mijn verhaal andere mensen zal helpen.” Zijn verloofde Heather wilde in eerste instantie niet dat hij cannabisolie zou nemen omdat het verboden is. Maar ze zag hoe hij veranderde en begon er langzaam maar zeker aan te wennen.

 

Bron : 9for news

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees