Eind 2006 kondigde de farmaceutische reus Merck met luid tromgeroffel aan dat het eerste vaccin tegen kanker een feit was. Gardasil zou het opnemen tegen het humaan papillomavirus dat baarmoederhalskanker veroorzaakt. De doelgroep zou de groep jonge meisjes net voor hun puberteit zijn, zodat ze beschermd waren voordat ze seksueel actief werden. Het vaccinatieprogramma was nog niet van start gegaan of de Amerikaanse overheid kreeg meldingen binnen over duizenden meisjes die ernstige bijwerkingen kregen, waaronder verlammingen, hartaanvallen en zelfs overlijdens.

 

bernard-dalbergue

Het vaccin is op de markt gebracht voordat er ook maar één langetermijnonderzoek was dat de veiligheid en effectiviteit ervan kon aantonen. Hoewel het middel al in juni 2006 toegelaten was voor gebruik in Amerika, verschenen de eerste trials erover pas een jaar later.

De onderzoeken, gesponsord door Merck zelf, toonden aan dat Gardasil slechts een bescheiden opbrengst oplevert als het erom gaat afwijkingen van de baarmoeder in een vroeg stadium te voorkomen. En het had vooral effect op afwijkingen die voor het overgrote deel toch al vanzelf overgaan.

Een arts die voor Merck heeft gewerkt voorspelt dat Gardasil ‘het grootste medische schandaal aller tijden’ zal worden. Dr. Bernard Dalbergue zei verleden jaar tegenover het Franse Principes de Santé dat het vaccin gevaarlijk en ‘nutteloos’ is, terwijl het wel ‘een fortuin kost’. En iedereen binnen het bedrijf weet ervan, aldus Dalbergue.

Hij stelde dat de goedkeuring van het vaccin niet is gebaseerd op wetenschappelijke studies, maar op financieel gewin. Alle betrokkenen wisten hoe waardeloos het vaccin was op het moment dat het werd goedgekeurd, zei hij.

“Het vaccin heeft geen enkel effect op baarmoederhalskanker en veroorzaakt allerlei negatieve bijwerkingen die levens verwoesten en zelfs tot de dood kunnen leiden,” zei dr. Dalbergue. “Het heeft maar één doel: geld in het laatje brengen van de makers van het vaccin. Gardasil is nutteloos en kost een fortuin!”

Dalbergue schreef pas geleden het boek ‘Omerta dans les labos pharmaceutiques: Confessions d’un medicin’ waarin hij dieper ingaat op corruptie binnen de farmaceutische industrie.

 

Video

 

Bron : 9fornews

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees