Mensen die lightdranken consumeren hebben drie keer zoveel buikvet dan mensen die deze dranken niet drinken. Dat blijkt uit nieuw onderzoek in het Journal of the American Geriatrics Society. “Deze studie laat zien dat er een verband is tussen het gebruik van lightdranken en een grote toename van de buikomvang, wat het risico op aandoeningen vergroot,” zei Sharon Fowler van de Universiteit van Texas. De auteurs adviseren dan ook om het gebruik van dranken met kunstmatige zoetstoffen binnen de perken te houden. Mensen die dagelijks lightdranken consumeren zagen hun buikomvang tijdens het onderzoek toenemen met gemiddeld acht centimeter. De toename van het buikvet kan leiden tot cardiovasculaire ziekten, ontstekingen en diabetes type 2.

 

Kunstmatige Zoetstoffen

Voor het onderzoek werden 749 Amerikanen van 65 jaar en ouder geselecteerd. Aan het begin van het onderzoek werd hun middelomtrek, lengte, gewicht en consumptie van lightdranken in kaart gebracht.

De wetenschappers zijn ervan overtuigd dat frisdranken zonder of met weinig calorieën schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Suikervrije frisdranken bevatten zoetstoffen die de dranken in vergelijking met suiker 200 tot 600 keer zoeter maken.

Kunstmatige zoetstoffen zetten ons lichaam op een dwaalspoor en verzwakken de link tussen zoetigheid en calorieën in ons brein. Dat zorgt ervoor dat het lichaamsvet en het verlangen naar zoetigheid toenemen, aldus hoofdonderzoeker dr. Helen Hazuda van de Universiteit van Texas.

 

Video

 

Bron : 9fornews

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees