Kanker is een gevreesde ziekte die helaas erg vaak voorkomt in onze maatschappij. Moeten we ons overgeven aan de artsen en kiezen voor de weg van de chemotherapie of zijn er nog andere alternatieven? Er zijn meer dan 200 soorten kanker en de eerste behandeling die door de huidige artsen wordt voorgeschreven is in de meeste gevallen chemotherapie. Het probleem is dat zelfs kerngezonde jonge mensen doodziek zouden worden van de chemotherapie en daarom is het maar de vraag of dit echt levens redt. Ook het borstonderzoek via mammografie (met röntgenstraling) is discutabel omdat er inderdaad in een vroeg stadium borstkanker kan worden gediagnosticeerd, maar er door de straling die nodig is om de foto’s te nemen ook weer het risico op het ontstaan van kanker doet vergroten.

Er werken ontzettend veel mensen in de kanker industrie en het zou een economisch gevaar vormen als er nu per direct een goedkoper werkzaam medicijn beschikbaar zou komen. Daarom is het de vraag wat de belangen zijn van de autoriteiten met betrekking tot het stimuleren van de alternatieve geneeswijzen. Geld is op hoog niveau helaas één van de belangrijkste redenen om keuzes van te laten afhangen.

Zoals altijd gaan we opzoek naar de zo natuurlijk mogelijke manieren om onze gezondheid te verbeteren. Hieronder een lijst met actuele alternatieve behandelmethoden bij kanker.


Acupunctuur

Door middel van drukpunten de meridianen, oftewel energiebanen, van het lichaam beïnvloeden. Hier zijn zeer veel succesvolle resultaten mee geboekt, ook wetenschappelijk onderbouwd. In relatie tot kanker lijkt dit meer te helpen bij het voorkomen en verlichten van kanker, in plaats van dat het zou genezen.


Brain Peskin

Peskin borduurt voort op onderzoek van Otto Warburg (nobelprijs winnaar begin jaren ’30) waarbij zichtbaar werd dat cellen die meer dan 35% zuurstof tekort zouden hebben een kankercel kunnen worden. Remedie is dus het nuttigen van de juiste vetten zodat de zuurstof van de cellen wordt verhoogd waardoor de cel toxines kan uitscheiden en voedingsstoffen kan opnemen.


Colostrum

Is het eerste melk van een koe die gekalfd heeft, ook wel bekend onder de naam biest. Heeft een herstellende werking op het immuunsysteem en is daarom een krachtige ondersteuning.


Detoxen

Een theorie is dat de gifstoffen waar we dagelijks mee in aanraking komen zoals straling, hormoonverstoorders, E-nummers, herbiciden, pesticiden etc. op de lange termijn het lichaam verzwakken en de celwerking verstoren. Door je lichaam te zuiveren van oneffenheden kan het natuurlijke zuiveringsmechanisme van het lichaam weer z’n werking doen. Bekende ontgifters zijn: bladgroen, spirulina, chlorella, magnesium, MSM en Vitamine B12.


Dr. Johanna Budwigdieet & Protocol

Kern is om de cellen van zuurstof te voorzien door het eten van het budwigpapje. In de regel bestaat het budwigpapje uit volle kwark, vergezeld van lijnzaadolie zodat een verzadigd vet en een onverzadigd vet samen een nieuwe combinatie van vet vormen die de cellen in het lichaam weer doet ademen. Daarnaast is dit dieet rijk aan plantaardig voedsel.


Beverly Hills dieet

Ontwikkeld door Judy Mazel, met het oog op afvallen en niet op het bestrijden van kanker. Bij dit dieet gaat het om het plannen van de inname van voedselgroepen als koolhydraten en eiwitten. Erg laag in calorieën. Veelal fruit.


Bio-energetica

Hierbij wordt uitgegaan van een verband tussen lichaam en geest. Je kunt via het lichaam zien wat de staat is van de geest. Er is aandacht voor het vrij stromen van de energie door te leren gronden, beter leren ademhalen, de emoties te uiten en je bewust te zijn van je lichaam.


Cannabis

Dit is vooral een verlichter van de pijn, dan dat het kanker zou voorkomen of genezen. Cannabis verdooft en reduceert de stress. Stressreductie kan de genezing wel bevorderen.


Curcumine

Dit is de stof in het kruid curcuma oftewel geelwortel. Zeer sterke anti-oxidant die gemakkelijk diep binnendringt in het lichaam, waaronder de hersenen. Anti-oxidanten lijken te helpen bij het voorkomen van nieuwe kankercellen.


Deoxycholinezuur

Is een galzuur. In medicinale vorm zou dit kunnen helpen bij ontstekingen, herpes en onder meer kanker door het versterken van het immuunsysteem.


Dichloorazijnzuur

Ook afgekort als DCA. Gaat uit van het idee dat kankercellen overschakelen op glycolyse (vergisting) door het PKM2 gen te reactiveren. PKM2 is een gen dat bij foetussen zorgt voor explosieve celdeling. Dit wordt ook wel “Het Warburg effect“ genoemd omdat de Duitse chemicus Otto Warburg ontdekte dat in tegenstelling tot gezonde cellen die energie produceren in aparte kamers, genaamd mitochondriën, kankercellen energie produceren door een minder efficiënt proces, genaamd glycolyse (vergisting). Dit zelfs terwijl er genoeg zuurstof aanwezig is. DCA remt in onderzoeken de groei van tumoren. Kent wel ernstige bijwerkingen.


Dr. Ryke Geerd Hamer’s “German New Medicine”

Gaat er vanuit dat psychische blokkades zich lichamelijk kunnen uiten in de vorm van ziektes. De ziekte zelf is de genezingsfase. De ziekte ontstaat door een geestelijke impuls in de vorm van een gedachte en wordt de inslag genoemd. Dr. Hamer heeft als arts verbanden gevonden tussen kankervormen en een emotionele crisis die van buitenaf kan komen. Voor lezingen over dit onderwerp zie WeekendAgenda.com


Edgar Cayce’s

Dieet gebaseerd op het herstellen van de zuur-base balans van het menselijk lichaam, waarbij de nadruk ligt op basisch of alkalisch voedsel omdat kanker zou ontstaan door een verzuurd milieu.


EFT

Gaat ervan uit dat het lichaam een geheugen heeft en dat je je hersenen nieuwe patronen kunt aanleren door de emoties los te laten vergezeld van aanraken of “kloppen” op bepaalde drukpunten van het lichaam. Geschikt om emoties die vastzitten los te maken en te voorzien van een nieuw patroon. In de hersenen wordt het oude “pad” losgelaten en een nieuwe aangemaakt. Free With Eft (Deze link is toegevoegd door het team van United-Lightworkers. The founder is momenteel aanwezig in België. Voel je vrij om ons te contacteren voor meer informatie. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)';document.getElementById('cloakc0d82ce9264f804aeee1bfdda88c9c9c').innerHTML += ''+addy_textc0d82ce9264f804aeee1bfdda88c9c9c+'<\/a>';


EM-X

Een drankje dat is ontwikkeld aan de universiteit van Okinawa, Japan, dat is geëxtraheerd uit rijst, zemelen en zeewier, die met effectieve micro-organismen zijn gefermenteerd. Werkt krachtig in op het immuunsysteem doordat het een extreem sterke anti-oxidant is.


Gerson Therapy

Combinatie van een dieet en diverse klysma’s om te ontgiften. Wordt over het algemeen niet toegejuicht.


Gedachteonderzoek

Een therapeut kan helpen ziekmakende gedachtes die stress veroorzaken los te laten. Meestal veroorzaakt onze kijk op de situatie de stress en niet de situatie zelf. Kan goed helpen bij het loslaten van emotionele ballast.


Hartcoherentie

Deze techniek is erop gefocust om het hart zijn natuurlijke hartslag weer te doen laten krijgen waardoor er in het hele lichaam een rust en ontspannenheid optreed waardoor er ruimte komt voor de “flow” van het leven. Bewezen is dat er een krachtige hart-hersenverbinding is waarbij het functioneren van de hersenen afhankelijk is van de toestand van het hart. Deze therapie lijkt meer een goede ondersteuning te vormen.


Homeopathie: de Banerji-protocols

Een Indiase groep arts-homeopaten, de Prasanta Banerji Homeopathic Research Foundation, opgericht in 1992, heeft zich o.a. toegelegd op de behandeling van kanker met homeopathie, waarvoor speciale protocollen zijn ontwikkeld. Alleen al in India worden per dag ruim 100 patienten met kanker behandeld volgens deze protocols. Over de afgelopen 10 jaar heeft men bij kwaadaardige tumoren de volgende resultaten geboekt:
21 % volledig in regressie/genezen
23 % verbeterd of tot stilstand
24 % gestopt met behandeling
32 % verergerd
De Banerji protocols worden inmiddels in 70 landen over de wereld toegepast.
Zie:
www.pbhrfindia.org


Johanna Brandt “Grape Cure”

Een dieet gebaseerd op water en citrusvruchten. Valt niet aan te raden ivm mogelijke tekorten. Eventueel als korte kuur voor de reiniging en herstel zuur-base balans.


Lachtherapie

Tijdens het lachen worden er tal van goede stoffen aangemaakt in de hersenen die zorgen voor ontspanning en het loslaten van stress. Lijkt een goede ondersteuning van andere therapieën.


Lichttherapie

Fotodynamische therapie, meestal afgekort als PDT. Aan het lichaam wordt een stof toegevoegd die het extreem gevoelig maakt voor licht. Het licht zal de kankercellen doen verdwijnen. Er zijn genezingspercentages bekend van 90%. Het Antonie van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam werkt hiermee.


Liefde

Er zijn verhalen bekend van mensen die na een BDE (Bijna Dood Ervaring), klinisch dood waren en vervolgens toch weer tot leven zijn gekomen, waarna blijkt dat ze genezen waren van de kanker. De boodschap is dan bijna altijd dat ze meer vanuit de liefde willen werken en minder vanuit angst.

Video

 

 

Lothar Hirneise methode

Heeft onderzoek gedaan naar wie kanker heeft overleeft en wat hun weg is geweest. Hierbij bleek detoxen en verandering van dieet erg belangrijk, maar een herstel en connectie met de spirituele energie het belangrijkst. Zaken als meditatie en reflectie brachten de mensen weer tot goede gezondheid.

Massage therapie

Dr. David Servan-Schreiber heeft al in zijn boek “Uw Brein Als Medicijn” beschreven hoe geneeskrachtig werken met het lichaam kan zijn, zonder dat er praattherapie aan te pas komt. Masseren zorgt voor een diepe ontspanning, aanmaak van het knuffelhormoon oxytocine en werkt genezend.

 
Macrobiotisch dieet

Grotendeels vegetarisch dieet waarbij gekozen wordt voor zoveel mogelijk natuurlijke en onbewerkte voedingsmiddelen. Is gebaseerd op het zen-boeddhisme en wil een juiste balans in de yin-yang verhouding bewerkstelligen. Is niet geheel specifiek erop gericht om kanker te doen genezen, maar wordt wel eens aangeraden.

 
Magneet therapie

Door magneten te plaatsen op het lichaam, kan ook via sieraden, zouden de cellen en het zuurstofniveau van het lichaam beïnvloed kunnen worden. Alhoewel in de kern een waarheid kan zitten, heeft de praktijk bewezen dat deze methode onvoldoende werkzaam is bij kanker.


Medicinale Paddenstoelen

Paddenstoelen hebben een zeer sterke en geneeskrachtige werking op het lichaam. Ze bezitten tal van bijzondere stoffen die kunnen helpen bij kanker. Het wordt nog niet goed begrepen door alle wetenschappers, maar duidelijk is wel dat paddenstoelen zeer voedend zijn voor het menselijk lichaam en het immuunsysteem kunnen versterken.


Mariadistel

Werkt sterk reinigend in op de lever, waardoor deze z’n werk kan doen. Dit zorgt ervoor dat er meer capaciteit is om het lichaam te zuiveren. Verkrijgbaar in thee of pil vorm. Zeker het proberen waard als ondersteuning.

 
Moerman therapie

Bedacht door de Nederlandse huisarts Cornelis Moerman. Zijn dieet bevat uitgebreide en specifieke richtlijnen met als doel om voldoende jodium, citroenzuur, gist voor B-vitamines , ijzer, zwavel, vitamine A, vitamine C, vitamine D en vitamine E binnen te krijgen. Het effect is nooit op grote schaal getest of bewezen.


Psychotherapie

Het oplossen van emotionele barrières kan de stress doen afnemen en de weg vrijmaken voor genezing. Verbinding, vergeving en mildheid werken gezonder in op het lichaam dan woede en boosheid. Via de psychotherapie kunnen woede en boosheid omgevormd worden zodat oude emoties losgelaten kunnen worden. Ook ongezonde patronen kunnen worden doorbroken. Uiten is gezond, eindeloos doorkauwen van gedachten en emoties niet. Waar je aandacht aan geeft dat groeit. Zorg daarom dat het niet bij praten blijft, maar zet het om en vul het aan met andere therapieën.

 
Sapvasten

Tijdens het sapvasten komen er veel voedende stoffen binnen en kan het lichaam zich ontdoen van afvalstoffen, wanneer de sappen rijk zijn aan chlorofyl. Deze methode valt af te raden of slechts van korte duur te zijn omdat er veel voedingsstoffen via het sapvasten niet binnenkomen.


Selenium

Sporenelement waar de meeste westerlingen een tekort aan hebben. Staat veel in de belangstelling en staat bekend om de bescherming die het zou bieden tegen kanker.

 
Stressreductie

Volgens sommigen is er maar één bron van ziekte en dat is stress. Stress ontwricht de hormonale balans en put alle energiereserves uit. Daarom is het raadzaam om de hoeveelheid stress te doen afnemen door dingen te doen die je leuk vindt en waarbij je de tijd vergeet.

 
Supplementen

Veel paddenstoelen, kruiden en vitamines kunnen bijdragen aan het voorkomen van kanker. Ook kunnen deze het immuunsysteem en de ontgifting van het lichaam versterken. Zeer raadzaam om bij kanker het dieet onder de loep te nemen en daarbij te kiezen voor extra suppletie.

 
Vitamine C

Vitamine C heeft een speciale plaats bij de behandeling van kanker. Linus Pauling, een nobelprijs winnaar, heeft vitamine C ontdekt en noemde het toen al een mogelijk antwoord op kanker. Alleen wanneer deze intraveneus zou worden toegediend kan het zuurstof niveau in het lichaam toenemen waardoor de kankercellen niet kunnen overleven. Recent verboden door de Amerikaanse voedsel en warenautoriteit, de FDA, om intraveneus toe te dienen. Valt zeker te proberen omdat er ook veel goede verhalen over bekend zijn en baat het niet, dan schaadt het niet.


Zuurstof, ozon en waterstofperoxide

Kanker zou ontstaan in een zuurstof arme omgeving, ook wel een anaerobe omgeving genoemd. De kankercellen schakelen dan over op een suikerverbranding i.p.v. zuurstof. Zuurstof zou de vijand zijn van iedere kankercel of ander organisme wat niet in het lichaam thuis hoort. Er zijn meerdere varianten zoals MMS (Miracle Mineral Supplement) of DMSO, maar valt af te raden i.v.m. de aanwezige chlorides. Wanneer wordt gekozen voor deze vorm valt zuivere waterstofperoxide aan te raden uit de “food grade” klasse.

 
Zwarte zalf

Zwarte zalf is een zalf naar oude overleveringen van Noord-Amerikaanse indianen die deze zalf voor het behandelen van tumoren gebruikten. Recent populair geworden. Er zijn vele ervaringsverhalen op het net te vinden, het proberen waard.


 
Mogelijke oorzaken


Mind-body connectie

De geest en gedachten hebben een zeer sterke invloed op het menselijk lichaam. De menselijke geest kan geen onderscheid maken tussen wat het zich levendig inbeeld en wat echt gebeurt. Welk verhaal vertel je jezelf elke dag?


Toxines

Gifstoffen vormen een bron van stress voor het lichaam. Toxines kunnen voorkomen in de vorm van alcohol, tabak, herbiciden, pesticiden, straling van GSM/WiFi/DECT telefoon/Magnetron, hormoonverstoorders in vlees of plastic, antibiotica, luchtverontreiniging, synthetische schoonmaakmiddelen of E-nummers. Verstoren natuurlijke cel mechanismen van het lichaam.


Immuunsysteem

Het schijnt dat er dagelijks kankercellen in een gezond lichaam voorkomen, maar dat deze tijdig worden opgeruimd door speciale cellen. Zo wordt er onder andere in de amandelen speciale T-cellen gevormd die kunnen zorgen voor opruiming van kankercellen. Een sterk immuunsysteem begint bij een gezonde darmflora. Hedendaagse voeding is sterk bewerkt en staat veraf bij wat we als mens vroeger aten. Ons menselijk lichaam heeft nog wel de blauwdruk van een oorspronkelijk voedselpatroon waardoor er een disbalans ontstaat tussen opbouwende en afbrekende voeding voor het lichaam.


Infecties & Micro-organismen

Een verstoring in de balans van de micro-organismen lijkt het immuunsysteem te verzwakken en kanker te kunnen aanjagen. Sommige infectieziektes kunnen ook kanker veroorzaken evenals parasieten en bepaalde bacteriën.


Voedingspatroon

De sterk bewerkte voedingsmiddelen bevatten vaak een zeer hoge dosis suiker. Het maakt niet uit of het hierbij gaat om simpele of complexe koolhydraten: tijdens de spijsvertering wordt dit allemaal omgezet naar glucose en doet dit de suikerspiegel stijgen. Grote fluctuaties van de bloedsuiker verzwakken het hormonale systeem. Daarnaast wordt veelal gezegd dat suiker een ideale voedingsbodem is voor de kankercellen. Veel voeding bevat ook de eerder genoemde toxines. Een goed voedselpatroon versterkt het lichaam en is een belangrijke schakel bij het voorkomen van kanker.

 

 

Tips tegen kanker

 

- Zorg voor een hoge inname van anti-oxidanten

- Verminder stress, ontspan voldoende

- Stop met roken

- Wees gematigd met alcohol

- Zorg dat je op tijd slaapt

- Vermijd transvetten

- Beperk de suikerinname

- Wees matig met geraffineerde producten

- Kies voor biologische producten

- Zorg voor voldoende beweging

- Praat over problemen

- Kies voor helende vetzuren

- Neem voldoende vitamine C via tabletten of fruit/groente

- Beperk overgewicht

- Zon gematigd

- Neem vitamine C & D supplementen

- Eet genoeg groente en fruit

- Drink groene thee

- Drink genoeg water

 

Bron :  A Healthy Life  

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees