Kinderen die last hebben van ernstige buikpijn kunnen in de meeste gevallen van hun klachten afkomen door hypnotherapie. De gedachte achter hypnotherapie is dat de patiënt onder hypnose gemakkelijker contact kan maken met het onderbewustzijn dan in het dagelijks leven mogelijk is omdat het rationele bewustzijn dat belemmert. Professor Mark Benninga van het AMC in Amsterdam presenteerde zijn onderzoeksresultaten gisteren op een groot internationaal congres in Amsterdam.

 

Zelfvertrouwen

Hypnotherapie heeft drie tot vier keer meer resultaat dan reguliere medische behandelingen, aldus Benninga. Zijn studie verscheen eerder in The American Journal of Gastroenterology.

Aan het onderzoek van Benninga deden 52 kinderen mee, die werden opgesplitst in twee groepen. De ene groep werd behandeld door een arts, de andere kreeg hypnotherapie. De hypnotherapeut liet de kinderen ontspannen door middel van ademhalingsoefeningen. De kinderen leerden daarnaast meer zelfvertrouwen te krijgen.

Toen Benninga begon was hij erg sceptisch, maar na een jaar tijd bleek 85 procent van de kinderen geen klachten meer te hebben. Slechts een kwart van de kinderen die een klassieke behandeling kreeg wist van de klachten af te komen.

Alternatieve geneeskunde

Een aantal collega’s van Benninga hebben kritisch gereageerd op het onderzoek. Hij wuift die kritiek weg: “Waarom zouden we een methode waarvan is bewezen dat hij wel werkt niet gebruiken, alleen omdat het onder alternatieve geneeskunde valt?”

Wereldwijd blijkt één op de tien kinderen last te hebben van onverklaarbare ernstige buikpijn. Dat gaat op latere leeftijd vaak gepaard met andere klachten zoals depressies. Op onze planeet lijden volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) 350 miljoen mensen aan een depressie. Benninga merkte op dat huidige behandelmethoden zoals bijvoorbeeld laxeermiddelen of pijnstillers weinig effect hebben.

Hij werd door zijn collega Peter Whorwell geattendeerd op hypnotherapie. Die past het al jaren toe op volwassenen met het prikkelbare darmsyndroom. De Amsterdamse professor heeft nu subsidie gekregen om een landelijk onderzoek op te zetten. Een aandrager van de hypnotherapie in Nederland was Albert Willem van Renterghem, bijgenaamd de Wonderdokter van Goes.

 

Bron:Niburu

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees