De herfst is terug in het land. Tijd dus om ons immuunsysteem een handje te helpen.  Echinacea wordt wereldwijd gebruikt om een keur van positieve effecten. Echinacea is een zeer gewaardeerd voedingssupplement vanwege de toegevoegde kruidenextracten als rode zonnehoed, geelwortel en druivenpitextract. Het gebruik van deze extracten stamt uit de rijke traditie van de Indianen. Rode zonnehoed draagt bij aan de werking van het natuurlijke afweersysteem.

 Echinacea

 

Echinacea is een in onze streken winterharde vaste plant. De plant wordt zowel gekweekt om haar sierwaarde als om haar medicinale kwaliteiten, en is oorspronkelijk inheems in het Midwesten van Noord-Amerika.

Van de negen Echinacea-soorten zijn er drie die voor medicinaal gebruik worden gekweekt, nl de hier beschreven E. purpurea, maar ook E. angustifolia (smalbladige zonnehoed) en E. pallida (bleke zonnehoed). Ze zijn vooral van elkaar te onderscheiden door hun hoogte en de kleur van hun pollen: De E. pallida en de E. purpurea zijn duidelijk groter dan de E. angustifolia, die niet hoger wordt dan een halve meter. De E. purpurea en de E. angustifolia hebben geel stuifmeel, terwijl dat van de E. pallida wit is (vandaar trouwens 'pallida' = 'bleek'). De combinatie van beide kenmerken laat dus toe de soorten van elkaar te onderscheiden.

EchinaceaS Meer informatie of bestellen? Klik op de foto.

Kenmerken

De plant, ook bekend als rode of purperen zonnehoed, groeit bossig en de soort wordt hooguit een halve meter hoog, hoewel  tegenwoordig meestal cultivars worden aangeboden die 70-90 cm hoog worden. Zijn smalle, langwerpige bladeren zijn stug en ruw behaard. Opvallend zijn in de zomer de iets afhangende purperen bloemblaadjes, die een bruinrood bloemhart omgeven. De plant lokt bijen, hommels en vlinders. Met name de wortels bevatten antibiotische en het immuunsysteem versterkende stoffen.   

 

 

 

Forever Living Nadine

Forever Fit Nadine 

Forever Olie Nadine

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees