Autisme mogelijk te behandelen met voedingssupplementEen voedingssupplement kan mogelijk een zeldzame vorm van autisme genezen, zo blijkt uit een studie die in het tijdschrift Science is gepubliceerd.Amerikaanse onderzoekers isoleerden een genetische mutatie in autismepatiënten die het metabolisme van bepaalde aminozuren versnelt. Deze essentiële aminozuren, vertakte-keten-aminozuren of BCAA’s, worden niet aangemaakt door het menselijk lichaam en moeten uit voedingsmiddelen worden gehaald.

 

Epileptische aanvallen


Vanwege de versnelde stofwisseling raakten patiënten met deze mutatie sneller door hun voorraad aminozuren dan normaal, waardoor een onbalans ontstond die volgens onderzoekers mogelijk verband houdt met symptomen van autisme. “Het is bijzonder interessant dat de potentiële behandeling duidelijk en simpel is: geef de patiënten de in de natuur voorkomende animozuren waar hun lichaam een tekort aan heeft,” zei coauteur Joseph Gleeson van de Universiteit van Californië in San Diego. De genetische mutaties werden gevonden in het genoom van verschillende autistische kinderen die ook last hadden van epileptische aanvallen. Het voedingssupplement werd succesvol getest op muizen.


Sleutel


“Het bestuderen van de dieren was de sleutel tot onze ontdekking,” zei hoofdonderzoeker Gaia Novarino. “Toen we de aandoening konden behandelen bij muizen vroegen we ons af of we onze patiënten ook op succesvolle wijze zouden kunnen behandelen.” Onderzoekers maakten met het supplement bij menselijke patiënten een einde aan het tekort aan aminozuren, maar er waren onvoldoende gegevens voorhanden om vast te kunnen stellen of de behandeling leidde tot een verbetering van de symptomen.

Ongeveer een kwart van de autismepatiënten lijdt aan epileptische aanvallen, maar Gleeson zei dat deze specifieke aandoening ‘extreem zeldzaam’ is.Bron:Niburu

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees