Soms leven we als een machine. Elke dag weer hetzelfde liedje en dezelfde stress. Ontspannen lukt bijna niet meer, en als het wel lukt hoeft er maar iets te gebeuren om dit over een andere boeg te gooien. De gestresste boeg. We proberen vaak te ontspannen door wat positiever de dag te beginnen en onszelf wijs te maken dat het werk of de kinderen ons niet een lading stress gaan bezorgen. Echter een bepaalde gedachte hebben, is iets anders dan een bepaalde instelling of lifestyle. Je zult dagelijks, wekelijks of maandelijks (net hoe vaak jij het nodig hebt) een stapje terug moeten doen en tijd voor jezelf moeten nemen. Dit is juist positief! Niet alleen voor je mentale gezondheid, maar ook voor de mensen in je directe omgeving.

 

Time ontspannen

Je wordt er zoveel leuker, liever, spontaner en enthousiaster van! Niemand wordt vrolijk van een gestresste partner, een moeder met een kort lontje of een vriendin die nooit ergens zin of energie voor heeft. Als je jezelf ook echt overgeeft aan de tijd die je voor jezelf hebt genomen, dan zul je zien dat je er ook intens van kunt genieten en je bijna een vakantie gevoel krijgt. Zo relaxed. Je boekt meer resultaat en je zult meer genieten wanneer je in een stoptrein zit, dan in een sneltrein waarbij je alleen maar opgefokt bent want je moet door! Snelheid geeft korte termijn resultaten terwijl een rustige en relaxte instelling wel degelijk meer lange termijn resultaten weet te creëren.

Wees geen controlfreak maar juist een hippie. Uiteindelijk draait het leven om herinneringen maken met je geliefde en genieten van al het moois om je heen. Ook is het voor je gezondheid vele male beter om soms een stapje terug te doen. Je kunt de raarste en meest onverklaarbare klachten krijgen van stress. Veel ziektes en andere ongemakken zijn ontstaan door stress. Meer dan je zou denken. Zelfs die keer dat je met de wasmand van de trap viel omdat je haast had of de kinderen aan het huilen waren en eindigde met een verstuikte enkel.. Of haaruitval.. Of…

Zorg dus goed voor jezelf en neem dagelijks tijd voor jezelf. Dit kan zo simpel als een rondje door je wijk lopen zijn. Of een half uurtje sporten? Wat dacht je van haken? Helemaal hip. Je hoeft je er ook absoluut niet schuldig over te voelen. Iedereen heeft tijd voor zichzelf nodig, ook je kinderen en ook je partner. En wanneer je het uitlegt wordt het ook niet als een probleem gezien. Beter gezegd, waarschijnlijk juicht iedereen het toe.

 

Bron : Budgi

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees