Een medicijn gemaakt van de halfklimmende heester (Tripterygium wilfordii), een plant die in de traditionele Chinese geneeskunde wordt gebruikt, gaat bij muizen de strijd aan met alvleesklierkanker. De onderzoekers hopen het middel snel te kunnen testen op mensen. Bij behandelde muizen waren tumoren binnen 40 dagen helemaal verdwenen. Het onderzoek is gedaan door de Universiteit van Minnesota en gepubliceerd in het tijdschrift Science Translational Medicine.

 

 

 

Triptolide

Hoofdonderzoeker Ashok Saluja beschreef de ongelooflijke potentie die het middel heeft om tumorcellen te doden. “Je kon zien hoe de tumor iedere dag kleiner werd en uiteindelijk zelfs helemaal verdwenen was.”

De plant bevat triptolide, een stof die kankercellen kan doden. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt de plant gebruikt bij de behandeling van reumatoïde artritis. Saluja hoopt het middel over zes maanden op mensen te kunnen testen.

De resultaten plaveien de weg voor klinische studies op alvleesklierkankerpatiënten. In 2010 werden in Nederland 2179 patiënten met deze ziekte gediagnosticeerd. De overleving van de aandoening is bijzonder laag: na vijf jaar is minder dan 5 procent van de patiënten nog in leven. De meesten overlijden binnen enkele maanden.

 

Nieuwe strategieën

Het huidige standaardgeneesmiddel is vaak gemcitabine, dat door farmaciegigant Eli Lilly & Co. op de markt wordt gebracht. Het bedrijf verdiende er afgelopen jaar 452 miljoen dollar aan.

“Je leeft er zes weken langer door, dat is niets,” voegde Saluja toe. “Het is noodzakelijk om nieuwe strategieën te ontdekken en te ontwikkelen om alvleesklierkanker succesvol te behandelen.”

De onderzoekers hebben hun middel Minnelide gedoopt, een samentrekking van de woorden Minnesota en triptolide. Saluja heeft met zijn groep het bedrijf Minneamrita Therapeutics opgericht om hun medicijn door de klinische studies op mensen te loodsen vooraleer de toezichthouders het beoordelen.

 

Bron : Niburu

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees