Lichaam

Lichaam


Het lichaam vraagt ook de nodige verzorging het is het belangrijkste onderdeel van de ziel hier op aarde.. Hier kunt u allerlei artikelen lezen over ziekte, voeding en bewegingen die men op natuurlijke wijze kan genezen.

 

vitamine-d-ms


Nieuw onderzoek toont aan dat vitamine D multiple sclerose (MS) kan helpen bestrijden door te voorkomen dat destructieve immuuncellen in het brein terechtkomen. Dat schrijven wetenschappers van de Johns Hopkins School of Medicine. MS komt vaker voor in landen die verder van de evenaar liggen. Daar is minder zon aanwezig om de productie van vitamine D in de huid aan te wakkeren. MS is een aandoening die het zenuwstelsel aantast. Impulsen worden vervolgens trager of helemaal niet meer doorgegeven.

zv


We zitten midden in de feestdagen en voor velen van ons betekent dit een tijd van lekker eten en drinken.
Het is ook het moment waarop het gif suiker genadeloos toeslaat en misschien hoor jij ook wel bij die mensen die teveel van het witte goedje consumeren. De meesten van ons weten zo langzamerhand dat suiker een vergif is, maar dat wil nog niet zeggen dat de consumptie van suiker nu echt terugloopt.

Echinacea

De herfst is terug in het land. Tijd dus om ons immuunsysteem een handje te helpen.  Echinacea wordt wereldwijd gebruikt om een keur van positieve effecten. Echinacea is een zeer gewaardeerd voedingssupplement vanwege de toegevoegde kruidenextracten als rode zonnehoed, geelwortel en druivenpitextract. Het gebruik van deze extracten stamt uit de rijke traditie van de Indianen. Rode zonnehoed draagt bij aan de werking van het natuurlijke afweersysteem.

eieren-cholesterol

De afgelopen decennia hebben we te horen gekregen dat we bepaalde voedselproducten maar beter kunnen vermijden omdat ze rijk zijn aan cholesterol. Ze zouden onze aderen verstoppen en hartziekte en beroertes veroorzaken. Uit een Amerikaans rapport blijkt dat de wetenschap er wel eens naast zou kunnen zitten. Eieren, boter en bacon hebben sinds de jaren zeventig te boek gestaan als ‘gevaar voor de menselijke gezondheid’. Een toenemend aantal experts stelt dat er geen link is tussen een hoog cholesterolgehalte in voedsel en gevaarlijke hoeveelheden van de vetachtige stof in het bloed. De Amerikaanse overheid staat op het punt om cholesterol van de lijst met gevaarlijke voedingsstoffen te schrappen.

Time ontspannen

Soms leven we als een machine. Elke dag weer hetzelfde liedje en dezelfde stress. Ontspannen lukt bijna niet meer, en als het wel lukt hoeft er maar iets te gebeuren om dit over een andere boeg te gooien. De gestresste boeg. We proberen vaak te ontspannen door wat positiever de dag te beginnen en onszelf wijs te maken dat het werk of de kinderen ons niet een lading stress gaan bezorgen. Echter een bepaalde gedachte hebben, is iets anders dan een bepaalde instelling of lifestyle. Je zult dagelijks, wekelijks of maandelijks (net hoe vaak jij het nodig hebt) een stapje terug moeten doen en tijd voor jezelf moeten nemen. Dit is juist positief! Niet alleen voor je mentale gezondheid, maar ook voor de mensen in je directe omgeving.

slapen-gezondheid-tips

Je kent het wel. Je ligt in bed en je kunt maar niet in slaap vallen. Je rolt je continue van de ene zij naar de andere en denkt, ik moet nu toch echt gaan slapen. Echte goede oplossingen zijn er daarvoor nog niet. Dokter Andrew Weil komt nu met een heel simpel trucje dat zou kunnen helpen.  Volgens dokter Andrew Weil, kun je als je de juiste ademhaling gebruikt, binnen een minuut in slaap vallen. De Harvard dokter legt uit: “Diep ademhalen heeft invloed op de fysiologie en denkprocessen, inclusief je humeur. Door je simpelweg te concentreren op je ademhaling , kan je je langzaam ontspannen”. Hij noemt de ademhalingstechniek “4-7-8″. Het komt er allemaal op neer dat je 4 tellen inademt, dan je adem 7 tellen vasthoudt en in 8 tellen uitademt.

pepsi-aspartaam

Pepsi gaat de light-varianten van cola in de Verenigde Staten vervangen. Amerikanen drinken nu nog aspartaam in hun Diet Pepsi, maar na de zomer wordt dat sucralose, ook wel bekend als Splenda. De reden voor de wijziging is de sterke terugloop in de verkoop van light-frisdranken. Volgens Pepsi heeft aspartaam een slechte naam gekregen en is dat de belangrijkste reden van de dalende populariteit. Ook concurrent en marktleider Coca-Cola verkoopt minder cola met zoetstoffen, hoewel dat bedrijf geen plannen heeft om te stoppen met aspartaam. In de afgelopen drie maanden werd alleen al 20 procent minder verkocht.

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees