Bach bloesem therapie bestaat uit het werken met bach bloesem. De bach bloesem therapie werd ontdekt door Dr. Edward Bach, die leefde in het begin van vorige eeuw. Hij ontdekte dat bepaalde bloesems van planten, struiken en bomen de eigenschap hadden om negatieve emoties of gemoedstoestanden, zoals bijvoorbeeld stress, neerslachtigheid, angsten, twijfelen, enz., terug in evenwicht te brengen. Van daaruit is de term bach bloesem therapie ontstaan. Bach bloesem therapie bestaat uit het werken met de 38 bach bloesems. Er worden maximum 7 bach bloesems geselcteerd en samengevoegd tot een bach bloesem mix. Van deze bach bloesem mix wordt er dan minimum 6 x 4 druppels per dag genomen. Deze druppels kunnen rechtstreeks op de tong ingenomen worden maar ze mogen ook in een andere vloeistof gedaan worden zoals water, frisdrank of thee. De werking blijft dezelfde.Bach bloesem therapie is 100% natuurlijk en volledig onschadelijk. Je kan geen nevenwerkingen krijgen en bach bloesem therapie mag al toegepast worden vanbij de geboorte. Bach bloesem therapie mag gecombineerd worden met eender welke andere therapievorm of medicatie, het zal er geen invloed op hebben.

Het moeilijke bij bach bloesem therapie is de juiste combinatie van de bach bloesems selecteren. Daarvoor is een grondige kennis van de 38 bach bloesems noodzakelijk. Ook moet men in staat zijn om objectief te kijken naar zijn gemoedstoestand. Dit is dikwijls niet gemakkelijk omdat men tegelijkertijd het object van waarneming is en het subject die moet oordelen. Vandaar dat er dikwijls aangeraden is om beroep te doen op een erkend bach bloesem consulent bij bach bloesem therapie. Deze kan als derde persoon een objectieve kijk bieden op de emoties die je momenteel parten spelen.

Er zijn nog niet zoveel bach bloesem therapeuten. Toch wordt bach bloesem therapie meer en meer bekend waardoor meerdere mensen zich wensen te verdiepen in deze boeiende materie. Dit zal automatisch leiden tot een aangroei van erkende bach bloesem consulenten die bach bloesem therapie ter harte gaan nemen.

Bach bloesem therapie is een zachte manier van werken. Meestal komen de resultaten heel geleidelijk naar boven en is het nog dikwijls de naaste omgeving die de eerste veranderingen merkt in het gedrag van de persoon. Bach bloesem moet wel consequent en lang genoeg ingenomen worden. Enige discpline is wel vereist wil men goede resultaten bekomen.

 

Bron: Groenedag

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees