Kruiden speelden een zeer grote rol in de Egyptische geneeskunde, zo blijkt uit opgravingen bij oude begraafplaatsen, tombes en ondergrondse tempels. Op onder meer het Papyrus Ebers, het Papyrus Edwin Smith en het Papyrus Hearst troffen archeologen veel belangrijke medische informatie aan. Het Papyrus Ebers stamt uit de achttiende dynastie en ligt momenteel in de bibliotheek van de Universiteit van Leipzig. Het papyrus in 20 meter lang bestaat uit 110 pagina’s.

 

Knoflook

Egyptenaren consumeerden rauwe knoflook en uien voor doorzettingsvermogen en wilskracht en om astma te genezen. Veel van hun kruiden werden in wijn gedoopt en gebruikt als oraal medicijn. De natuurlijke kruiden bevatten in die tijd geen pesticiden, herbiciden, insecticiden of gefluorideerd water.

De Egyptenaren documenteerden het gebruik van mirre, wierook, venkel, cassia, tijm, jenever en zelfs Aloë. Verse knoflook werd vermengd met azijn en water en gebruikt tegen keel- en tandpijn.

Egyptenaren wisten van de helende werking van honing. In de Zonnetempel van farao Nioeserre zijn hiërogliefen gevonden van imkers die rook in een bijenkorf blazen terwijl ze de honingraten verwijderen. De honing werd gebruikt voor de productie van medicijnen en zalven. De Egyptenaren gebruikten honing zelfs als een natuurlijk antibioticum. Kanaän, het beloofde land, wordt ook wel het land van melk en honing genoemd.

Mentale stoornissen

Van de 33e eeuw voor Christus tot de Perzische Achaemenidische inval in 525 voor Christus was in Egypte sprake van een zeer hoogontwikkelde geneeskunde. De moderne geneeskunde profiteert nog altijd van het Papyrus Edwin Smith, één van de belangrijkste medische papyrusrollen die we kennen. De papyrusrollen bevatten geneesmiddelen op basis van dierlijk materiaal, groenten, fruit en mineralen.

Het Papyrus Ebers is het meest omvangrijk en bevat ruim 700 kwalen. Er wordt over het hart geschreven: “Wanneer de arts zijn vinger op een lichaamsdeel legt, raakt hij het hart, daar dit door zijn aderen alle ledematen doordringt.”

Zelfs mentale stoornissen, depressie en dementie zijn uitgewerkt in één van de hoofdstukken. De Egyptenaren behandelden darmaandoeningen, parasieten, oog- en huidproblemen en zelfs abcessen en tumoren.

Dankzij de papyrusrollen krijgen we inzicht in wat de Egyptenaren toen al wisten over anatomie, hygiëne en genezing. De rollen plaveiden zonder twijfel de weg voor de moderne geneeskunde.

 

Bron: Niburu

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees