De Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool gaan van fluitekruid de basis voor een medicijn tegen kanker maken. De wortel van het onkruid bevat de stof podofyllotoxine, die een veelbelovend middel tegen kanker blijkt te zijn. Het plantenextract podofyllotoxine remt de celdeling. Door de indianen werd het onder meer gebruikt als braakmiddel.

 

fluitekruid

 

PhytoSana

Om de werkzame stof op grote schaal uit de plant te kunnen halen en te verwerken is in samenwerking met bedrijven en instellingen in de Eems Dollard Regio het project PhytoSana opgezet. De onderzoekers gaan het medicijn niet zelf maken, ze leveren het fluitekruidextract aan de farmaceutische bedrijven. Er is meer dan 7 ton uitgetrokken voor het PhytoSana-project.

Fluitjes

Fluitekruid komt in Nederland en Vlaanderen algemeen voor, in het bijzonder op plaatsen die met gras begroeid zijn. De plant komt veelvuldig voor in wegbermen die hierdoor wit gekleurd worden. Het fluitekruid dankt zijn naam aan het feit dat van de stengel fluitjes gemaakt kunnen worden. In Friesland wordt de plant ook wel pinksterbloem genoemd, niet te verwarren met de eigenlijke pinkstebloem.

 

Bron: Niburu

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees