Gezonde Voeding

Gezonde Voeding
Uw gezondheid, het belangrijkste van heel uw leven hier op aarde. Hier krijgt een een mooi overzicht van verschillende groenten, kruiden en producten, die goed zijn om uw gezond lichaam te geven.

tomaten

Een kankerbestrijdende stof in tomaten kan ook worden gebruikt om hartaandoeningen en beroertes te voorkomen, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Lycopeen, een krachtige antioxidant die wordt gevonden in fruit en groenten, blijkt de bloedvaten van hartpatiënten te verwijden. Hartaanvallen en beroertes doen zich meestal voor na vernauwing van de aderen. In 2012 stierven in Nederland bijna 10.000 personen door coronaire hartziektes. Het grootste deel daarvan stierf als gevolg van een acuut hartinfarct. Artsen denken nu dat een dagelijkse dosis lycopeen of een ‘tomatenpil’ het risico op hartaandoeningen verkleint door de bloedvaten te verwijden.

raw_foods

Wat is raw food nou eigenlijk? Raw food, ook wel living food of sunfood genoemd, zijn alle groenten, fruit, bessen, noten, zaden, ontkiemde bonen en granen, kruiden en zeewieren die rauw gegeten kunnen worden. Raw food betekent in deze context: voeding die niet verwarmd is (geweest) boven lichaamstemperatuur. Zo rond de 40 graden Celsius dus. Eigenlijk is het dus heel simpel, natuurlijke voeding zoals de natuur die aanbiedt om te eten.

Zwaar voedsel en inactiviteit kunnen het lichaam uit balans brengen, wat vaak gepaard gaat met humeurigheid of gevoelens van depressie, verstopping of luiheid. De lente is de beste tijd van het jaar om het lichaam te ontgiften. Dit helpt het lichaam bij het reeds bestaande natuurlijke ontgiftingsproces. Sommige mensen denken dat het ontgiftingsproces van het lichaam ‘onnatuurlijk’ is. We leven vandaag de dag echter in een zeer giftige omgeving die ‘onnatuurlijk’ is. Ons lichaam heeft alle hulp nodig die we haar maar kunnen geven.

De Olijfboom is een van de sterkste bomen ter wereld. Niet wat het hout betreft maar qua gezondheid. Olijfbomen produceren de weerstand verhogende stof Oleuropein en dat maakt de niet alleen boom resistent voor boomziekten ook wij als mens vinden baat bij deze sterke antioxidant.

honing en kaneel

Hartziekten Maak een pasta van kaneelpoeder en honing, smeer het op brood, in plaats van pindakaas, kaas of jam, en eet dit regelmatig als ontbijt. Dit verlaagt het cholesterolgehalte in het bloed en dat behoedt tegen een hartaanval. Voor hen die reeds een hartinfarct hebben gehad, beschermt deze combinatie tegen een volgende. Wat in het algemeen wordt gemerkt, is dat de kortademigheid snel minder wordt en dat het hart sterker wordt. In Amerika en Canada wordt dit toegepast in verschillende bejaardentehuizen en is geconstateerd dat de aderverkalking en stijfheid van de aderen afnemen en dat aderen weer elastisch worden.

Een nieuwe honingsoort is in staat op ‘indrukwekkende’ wijze wonden te genezen en infecties te bestrijden. Surgihoney werd een jaar lang getest op baby’s, moeders, kankerpatiënten en senioren uit Hampshire aan de zuidkust van Engeland. Wonden, zweren en infecties met de superbacterie MRSA genazen binnen enkele dagen. Daarnaast halveerde het aantal vrouwen dat na een keizersnede last kreeg van een infectie.

Knoflook

Vrijwel iedereen weet dat knoflook gezond is, maar wat is hier nu van waar? De een houdt ervan en de ander absoluut niet: knoflook. Persoonlijk ben ik er dol op, maar door mijn sociale leven houd ik het gebruik ervan binnen de perken. Knoflook kent een aantal geheimen en eentje daarvan is dat het de stof allicine bevat. Allicine is een antibioticum dat van nature te vinden is in knoflook. Het werkt krachtig tegen verscheidene bacteriën, waaronder de bekende ziekenhuisbacterie MRSA. Allicine is alleen echt werkzaam als het onverhit is geweest, dus het beste kun je knoflook rauw gebruiken.

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees