Dat het eten van groente goed is voor je gezondheid is algemeen bekend, toch wordt een van de meest gekweekte groenten ter wereld vaak onderschat. De komkommer wordt door veel mensen gezien als een groente die slechts water bevat, echter brengt het eten van komkommer toch vele gezondheidsvoordelen met zich mee. Komkommer wordt vaak gegeten als onderdeel van diverse salades of sausjes, echter is een losse plak komkommer een van de meest onderschatte groenten die er is. De gezondheidsvoordelen van komkommer ga je pas echt merken wanneer je deze groente minimaal een maand op dagelijkse basis eet. Een komkommer zit vol met vitamine K, C en B5. Tevens bevat een komkommer de mineralen molybdeen, kalium, mangaan, magnesium en aminozuur tryptofaan.

 

Komkommer 

Neemt slechte adem weg

Wanneer je een schijfje komkommer 30 seconden lang met je tong tegen je verhemelte aandrukt zal dit een slechte adem verminderen. De fytochemicaliën in de komkommer doden namelijk de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor een slechte adem.

Helpt kanker voorkomen

Komkommers zitten bomvol ariciresinol, pinoresinol en secoisolariciresinol. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat deze drie zogeheten lignanen veelal in verband worden gebracht met een verminderde kans op bepaalde kankersoorten. Onder deze kankersoorten vallen o.a. borstkanker, eierstokkanker, prostaatkanker en baarmoederkanker.

Kan dienen als aftersun

We kennen het allemaal wel, je ligt lekker te zonnen en voor je het weet ben je verbrand. Heel vervelend! Er zijn verschillende aftersun producten om de verbranding tegen te gaan, wat veel mensen echter niet weten is dat dit ook met een komkommer kan. Wanneer je de komkommer in dunne plakken snijdt en deze op je verbrandde rug legt geeft dat een heerlijk verkoelend effect wat de pijn uit de verbranding trekt.

Voorkomt een beslagen spiegel

Je stapt uit de douche en ziet dat de spiegel helemaal beslagen is, altijd vervelend. Echter kun je ook een beslagen spiegel na het douchen voorkomen met komkommer. Wrijf voor het douchen even met een schijfje komkommer over je spiegel en deze zal niet beslaan.

Snelle opkikker

Een komkommer is echt een bom vol met vitamine-B, dit zorgt ervoor dat je meteen goed wakker wordt wanneer je een komkommer eet in de ochtend. Doe dus gezond en laat je koffie of andere energydrankjes staan en eet een plak komkommer!

Bestrijd vervelende katers

Een avondje op stap met een paar drankjes erbij, heel gezellig! Alleen die hoofdpijn in de ochtend is altijd vreselijk. Heb jij geen zin in een kater de volgende ochtend? Eet voor het slapen gaan een paar schijfjes komkommer. Omdat komkommers genoeg suiker, B-vitamines en elektrolyten bevatten zal de hevigheid van jouw kater en hoofdpijn voelbaar afnemen.

Helpt bij het afvallen

Omdat een komkommer weinig calorieën, maar veel water bevat is de komkommer het ideale voedingsmiddel voor mensen die willen afvallen. Doordat een komkommer veel water en vezels bevat wordt ook de spijsvertering bevordert. Het eten van komkommer zorgt er dan ook voor dat het lichaam zich op zeer effectieve wijze kan ontdoen van gifstoffen uit het spijsverteringssysteem.

Goed voor je nagels

Door het hoge gehalte siliciumdioxide wat in de komkommer zit is het eten van komkommer ook nog goed voor je nagels. Siliciumdioxide voorkomt namelijk het dat er schimmel ontstaat op teen- en vingernagels.

Leuke post? Blijf in de toekomst op de hoogte van dit soort artikelen en word lid van mijn gratis wekelijkse Nieuwsbrief!

 

Bron : Budgi

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees