De een vind dat het ontzettend stinkt en de ander kan geen dag zonder. We hebben het over knoflook. Knoflook is ontzettend gezond en wordt gebruikt tegen allerlei kwaaltjes. Knoflook kun je zowel rauw als gekookt eten. In een hoop gerechten komt knoflook voor en iedereen heeft wel eens iets met knoflook gegeten.  Het is vast komen te staan dat knoflook je gezondheid ondersteunt en kan helpen bij het voorkomen en de behandeling van talloze ziektes en kwalen.

 

knoflook-gezond  

* Knoflook is cholesterol verlagend. Het verlaagt het risico op een hartaanval of hersenbloeding. Het zorgt voor een goede gezondheid van hart en bloedvaten en het helpt de bloedvaten te vergroten en te ontspannen en verbetert de bloedsomloop. Dit verlaagt dus de bloeddruk en kan dus een hartaanval of hersenbloeding helpen voorkomen.

* Knoflook heeft een preventieve werking tegen vele soorten kwaaltjes, in maag en darmen.

* Vers knoflooksap kan perfect op wondjes en andere beschadigingen van de huid aangebracht worden. Dus ook op een beginnende koortlip. Het prikt een beetje en de geur is misschien ook niet helemaal geweldig, maar het doodt de bacteriën die infecties veroorzaken.

* Heb je in de zomer veel last van muggenbeten? Eet dan wat meer knoflook. Muggen houden niet van de geur en smaak van knoflook. Als je dus knoflook in je bloed hebt, zul je hier ook een stuk minder last van hebben.

* Eet bij griep of verkoudheid een rauwe knoflook. Dit heeft echt een verlichtende werking op verstopte luchtwegen en vastzittende hoest.

* Als je last hebt van pijn aan je gebit, maak dan wat bouillon met wat knoflook erin en spoelen maar. Knoflook zal het goed doen tegen de bacteriën. Ontstoken tandvlees kan ook opknappen van dagelijks gebruik van knoflook. Het zal minder bloeden en snel weer strakker rond de tanden gaan liggen.

Wanneer je liever geen knoflook eet vanwege de geur, kan je natuurlijk ook geur- en smaakloze tabletten kopen bij de drogist. Ook deze zijn prima als  het wel producten op natuurlijke basis zijn! Overigens helpt het eten (goed kauwen) van een takje peterselie na de maaltijd ook uitstekend tegen de lucht!

 

Bron : Budgi

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees