Saffier komt voor in een veelheid van kleuren, van kleurloos naar lichtgeel en van oranje naar blauw. Saffieren zijn net als Robijnen afkomstig van het zeer harde mineraal Korund. Het woord Saffier is afkomstig van het Griekse ‘sapheiros’ en betekent ‘blauw’.Er wordt ook beweerd dat de naam Saffier verbonden is met de planeet Saturnus. Grappig is dat de kleurloze Korund veel in de industrie wordt gebruikt als een schuurmiddel of als basis voor het maken van nagelvijlen. Een goed geslepen Saffier moet veel schittering of ‘vuur’ tonen. Hoe meer ‘vuur’ hoe kostbaarder de steen.

In het vroegere Perzië dacht men dat Moeder Aarde rustte op een enorme Saffier. De reflectie van de Saffier zou de hemel blauw kleuren. De mooiste en kostbaarste Saffieren zijn afkomstig uit Kashmir en Birma. De grootste Saffier werd 300 jaar geleden gevonden in Sri Lanka en heet ‘Star of India’ (536 karaat). 

 

 

Blauw is de kleur van autoriteit, van koningen en koninginnen. In veel kroonjuwelen zijn Saffieren van bijzondere kwaliteit verwerkt. De kostbare blauwe steen staat voor zuiverheid, liefde, spiritualiteit, geloof, wijsheid.

Fysiek en mentaal
*  beschermt de ogen
*  vermindert gevolgen van oogziekten
*  bij onrust en onzekerheid
*  bevordert concentratie
*  bevordert een rustige slaap
*  bij overmatige transpiratie

Sterrenbeeld: Vissen, Waterman, Steenbok 


 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees