Malachiet is een diepgroene steen met zwartgroene banden. Het is een zogenaamd ‘edel’ kopererts dat met name veel voorkomt in Afrika. België had vroeger grote mijnen in het voormalige Belgisch Congo. Rond 1950 stond de Congo op de vierde plaats van ’s werelds grootste producenten van koper. Malachiet is één van de oudst bekende edelstenen. De vroegste Malachiet decoratie dateert van circa 10.500 jaar geleden! De vondst werd gedaan in het huidige Irak ten tijde van de Neanderthalers. De Sinaï en zijn kopermijnen stond

er om bekend spiritueel te worden gedomineerd door de Egyptische godin van schoonheid, liefde en vrouwen, Hathor. Zij werd ook wel de ‘dame van Malachiet’ genoemd. Van de groene, koperhoudende steen werd ook Kohl gemaakt. Vrouwen die deze eyeliner aanbrachten stonden onder de directe bescherming van de Godin Hathor. Het Egyptische woord voor oog make-up werd hetzelfde geschreven als het woord voor bescherming.

 


Malachiet  werd ook gedragen als talisman tegen epidemieën. Zo zou Malachiet mensen behoed hebben voor Cholera. De antibacteriële werking van koper zou hierbij een rol kunnen hebben gespeeld. En wie uit een beker van Malachiet drinkt zou de dieren kunnen verstaan!

Fysiek en mentaal
*  bij spier reuma
*  bij hartritmestoornissen
*  bij menstruatiestoornis en menstruatiepijnen
*  geeft hoop
*  absorbeert negatieve energie
*  stimuleert tevredenheid

Sterrenbeeld: Weegschaal, Steenbok, Schorpioen

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees