Jade is misschien wel één van de meest populaire edelstenen ter wereld en heeft een enorm rijke geschiedenis. In Azië is deze prachtige taaie vaak groene steen doordrenkt van traditie en spiritualiteit. Er is nogal wat verschil in allerlei publicaties wat Jade nu precies is. De meeste wetenschappers zijn van mening dat Jade de verzamelnaam is voor een menging van Nefriet en Jadeït, waarbij het percentage van de twee zeer kan verschillen . Bij Jade wordt vaak gedacht aan de kleur groen, maar Jade kent veel kleuren waaronder geel, wit, oranje

en zelfs zwart. Jade werd in, vooral China, al vele duizenden jaren gebruikt voor sieraden en ornamenten, maar er werden ook wapens van gemaakt. Men zegt dat Jade zelfs sterker is dan staal! De naam Jade komt van het Spaanse ‘piedra de ijada’, dat ‘steen voor de lendenen’ betekent.

 

 

Men had namelijk gezien dat in Mexico Jade als geneesmiddel werd gebruikt voor de nieren. Jade wordt niet zoals andere stenen in ruwe kristallen gevonden. Ruwe Jade is een rotsblok met een Jade laag. Vroeger werden stukken verhit en snel afgekoeld, waardoor de Jade als het ware lossprong, maar tegenwoordig werkt men met diamantzagen om de Jade te verwijderen.

Fysiek en mentaal
*  bij nierziekten
*  versterkt de blaas
*  bij bedplassen

Sterrenbeeld: Weegschaal, Stier, Kreeft


 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees