Geneeskrachtige stenen en kristallen beïnvloeden lichaam en geest. Ze zorgen ervoor dat je emotioneel en geestelijk in balans komt en ondersteunen de verschillende orgaanfuncties. Lichamelijke ongemakken zullen dan verdwijnen. Maar voordat je heilzame stenen gaat gebruiken, moet je ze eerst reinigen en daarna activeren. Alleen dan werken ze optimaal.

 

Vibraties

Elke steen heeft een bepaalde vibratie. Het ene kristal bevat een hoger trillingsniveau dan het andere. In het algemeen geldt dat hoe hoger de vibratie is, hoe geneeskrachtiger de steen wordt na het activeren, vaak in meer dan een opzicht. Dat lukt echter alleen als jouw vibraties in harmonie zijn met het trillingsniveau van de steen. Er is een eenvoudige methode om te bepalen of een steen bij jou werkt. Omklem het kristal in je handpalm en concentreer je erop. Doe dat elke dag een kwartier. Wat voel je? Een prikkeling in je huid of in je hele lichaam? Verandert je houding – lichamelijk en geestelijk – terwijl je als vanzelf afstemt op de vibraties van de steen? Kies eventueel een ander kristal als het resultaat uitblijft. In de bibliotheek en boekwinkels zijn talloze boeken te vinden over de verschillende soorten stenen en kristallen. Grasduin er eens in. Of laat je adviseren door iemand die jou goed kent en die thuis is in de wonderlijke wereld van geneeskrachtige stenen.

Kristallen reinigen

Een kristal dat bij jou past, moet je elke dag reinigen. Vanaf de dag dat je de steen gekocht of gekregen hebt. Dit louteringsproces begin je door een getrommeld kristal een paar minuten onder de koude kraan te houden. Doe dat echter niet met broze of gelede stenen. Leg de steen daarna een uurtje in de zon. In helder daglicht kan ook. Zo neemt het kristal energie op die aan jou wordt overgedragen. Een gefacetteerd of gelaagd kristal dek je ’s nachts af met zilvervliesrijst, dus niet onder stromend water houden. Leg witte kristallen in het schijnsel van de vollemaan. Er zijn nog veel meer methoden om ze te reinigen, maar de hierboven beschreven manier is de meest natuurlijke.

Zo activeer je de steen

Het is zeer belangrijk dat je de steen activeert. Dat wil zeggen dat je met een bepaald ritueel ervoor zorgt dat het kristal afstemt op jouw unieke, persoonlijke energiepatroon. Leg de steen in je hand en doe je ogen dicht. Denk daarna intens aan de steen. In gedachten zie je een wit licht dat het kristal omhult. Vraag daarna nederig aan de universele krachten van het heelal om je steen te zegenen en gereed te maken voor de taak die jij eraan geeft. Als je dat met liefde doet, zal het kristal in dienst gaan staan van je genezing. Dat wil niet zeggen dat kwalen en ziekten op korte of langere termijn verdwijnen. De steen oefent er alleen een heilzame werking op uit, wat voor velen soelaas kan bieden en soms zelfs een uitkomst is.

Stenen bewaren

Het kan zijn dat je een bepaalde steen niet altijd wilt dragen. Of dat je verschillende stenen op bepaalde tijdstippen en in specifieke omstandigheden gebruikt. In dat geval zul je ze, naast dat ze dagelijks gereinigd dienen te worden, moeten bewaren. Doe getrommelde stenen in een stoffen zakje. Stop er een carneool bij die de stenen energie geeft. Alle andere soorten kristallen bewaar je apart in een zakje of leg ze in daglicht. Vergeet nooit je stenen dagelijks te reinigen, het kan niet genoeg benadrukt worden. De stenen nemen immers jouw negatieve energieën op. Door ze te reinigen zorg je ervoor dat de negatieve vibraties verdwijnen.

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees