Je kunt kristallen op vele manieren en voor vele doeleinden gebruiken.Ze kunnen je helpen als ondersteuning voor mentale, lichamelijke of geestelijke aandoeningen. Een van de meest nuttige toepassingen van kristallen is er een tonic van te maken zodat het kan worden gedronken door de persoon die behoefte heeft aan genezing.  Als voorbereiding laad je de kristallen op in de zon of maan. Hierna dompel je de juiste kristallen onder in gezuiverd water. Laat dit 24 uur staan zodat de energie van de kristallen afgegeven kunnen worden aan het water. 

 

 

Stappen om een Kristal Remedie te maken.


De eerste stap in kristal healing is het bepalen van welke soort kristal je nodig hebt. Elke kleur kristal heeft verschillende genezende eigenschappen en komt overeen met een van de zeven chakra’s. 
1. Wortel-, basis- of stuitchakra (Muladhara)


Kleur: rood


Bijbehorende edelstenen: Bloedsteen, Granaat, Hematiet, Robijn, Rode Jaspis & Vuuragaat.2. Heiligbeen, sex of sacraal chakra (Svadhisthana)


Kleur: oranje


Bijbehorende edelstenen: Carneool & Oranje Calciet.


3. Zonnevlechtchakra of plexus solaris(Manipura)


Kleur: geel


Bijbehorende edelstenen: Barnsteen, Citrien, Goudtopaas & Tijgeroog.

 

4. Hartchakra (Anahata)


Kleur: groen en roze


Bijbehorende edelstenen: Jade, Groen Aventurijn, Malachiet, Peridoot, Rhodoniet & Smaragd.

 

5. Keelchakra (Visuddha)


Kleur: blauw


Bijbehorende edelstenen: Aquamarijn, Blauw Chalcedoon & Turkoois.

 

6. Voorhoofd- of derde oog chakra (Ajna)


Kleur: indigo


Bijbehorende edelstenen: Azuriet, Lapis lazuli & Sodaliet.

 

7. Kruinchakra (Sahasrara)


Kleur: paars (& wit of doorzichtig)


Bijbehorende edelstenen: Amethyst, Charoïet, Lepidoliet, Sugiliet & Tanzaniet.

 

 

Vervolgens is het belangrijk de kristallen te reinigen van al de energieën die het verzameld heeft. Kristallen absorberen negatieve energieën. Als we ze niet reinigen voor gebruik, zullen ze ook deze afgeven in het water wat we gebruiken om onze remedie te maken.  Een gemakkelijke manier om ze te zuiveren is door ze enkele minuten onder stromend water te leggen, en dan door de zon te laten drogen en op te laden. Nu is het kristal klaar om een helende remedie te maken. Eenmaal geweekt in water, wordt het water doordrenkt met de genezing eigenschappen  van de kristallen. De kristallen brengen hun trillingen over op de watermoleculen.

Je kan hierna de remedie op verschillende manieren toepassen.

- Gebruik 3 x per dag 15 druppels in een glas water
- Gebruik 3 x per dag 10 druppels onder je tong
- Gebruik 3 x daags enkele druppels op je polsslag punten
- Voeg 25 kristallen toe aan het badwater

Voor een ontspannen bad kan je Rozenkwarts gebruiken. Lepidoliet werkt goed als je veel last hebt van stress, Sodaliet helpt de geest te ontspannen. Chrysocolla werkt bij emotionele stemmingswisselingen. Rookkwarts voor het oplossen van woede en Tijgeroog helpt de mentale helderheid te verlichten.

Je kan ook een spray maken om de kamers in je huis te reinigen. Het zal de oude negatieve energieën verwijderen. Het beste is hiervoor een heldere Bergkristal, Rozenkwarts of Amethist te gebruiken. Plaats de kristallen in een pot en vul deze met gezuiverd water. Laat de pot 4 tot 7 uur in de zon staan. Verwijder vervolgens de kristallen en doe het water over in een verstuiver. Gebruik al het water binnen 24 uur omdat de potentie afneemt in die tijd.

Waar je de kristallen ook voor wil gebruiken. Zorg ervoor dat je een grondig onderzoek doet voordat je bepaalde kristallen gaat gebruiken.  Kristal therapie is geen vervanging van de reguliere geneeskunde.

 

Voor meer info kunt u de naam van de steen die in het groen staat selecteren voor meer info hier over te krijgen. Andere stenen volgen zo spoedig mogelijk neem gerust een verder kijkje hier bij ons op de Website onder de rubriek "Edelstenen".

 

Bron: Xead

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees