De naam Diamant is afgeleid van het Griekse woord adamas en betekent ~onoverwinnelijk". Diamant is de koning der edelstenen en voldoet aan alle criteria die een mineraal tot een edelsteen maken. Opmerkelijk zijn met name de grote hardheid, waardoor Diamant zelfs door staal kan snijden, de sterke glans en hoge brekingsindex. In tegenstelling tot alle andere edelstenen bestaat Diamant slechts uit één chemisch element: koolstof. Diamant is in het binnenste van de aarde bij zeer hoge druk en een kolossale temperatuur uitgekristalliseerd. In de loop van vele duizenden jaren is de steen door aardverschuivingen en erupties via vulkaankraters dicht bij de oppervlakte van de aarde gekomen.

 

 

De optische eigenschappen van Diamant komen pas optimaal tot hun recht na kloving tot briljant. Ruwe Diamant is voor een therapeutische behandeling bijzonder aan te bevelen. Diamanten kunnen verschillende kleuren hebben, waarbij kleurloze het waardevolst zijn. De materiale waarde hangt af van de grootte, kleur en zuiverheid. Tot op de dag van vandaag is Diamant een symbool voor zuiverheid, kracht en duurzaamheid.


Lichamelijke geneeskracht

Diamant kan vooral zijn nut bewijzen bij ziekelijke veranderingen van de hersenen, zoals hersentumoren, hersenontstekingen, hersenbloedingen,autisme, legasthenie, epilepsie, evenwichts- en gezichtsstoornissen en ook bij vergiftigingen.


Psychische geneeskracht

Bij angst, minderwaardigheidsgevoelens en concentratiegebrek. Diamant heeft een licht stimulerende werking op de geslachtsdrift.


Gebruik en effect

De genezende werking van Diamant op lichaam, ziel en geest is bijzonder groot. Bij het gebruik van Diamant dient men dan ook uiterste behoedzaamheid te betrachten, omdat zij voor de betrokkene misschien te veel energie bezitten en hun genezende werking in het tegendeel kan omslaan. De behandelde persoon voelt zich dan na afloop vermoeid en uitgeput.

De werking van Diamanten is te danken aan hun zuivere licht, dat langs alle chakra's ons lichaam binnenstroomt. Daarom ook kunnen hier onmogelijk alle genezende eigenschappen van Diamanten opgesomd worden. Bewezen is echter dat ze een grote invloed uitoefenen op ziekten die met de hersenen verband houden.

Een Diamant helpt bijvoorbeeld bij de bovengenoemde stoornissen, wanneer men hem op de slapen of de kroonchakra legt. Diamant heeft een sterk zuiverende kracht. Bovendien heeft de steen het vermogen om negativiteit op te slaan en weer af te geven. Het is daarom van groot belang dat men een Diamant grondig schoonmaakt en weer met positieve energie oplaadt.

Het principe van Diamant berust eerder op het opnemen van negatieve energie dan op het afgeven van positieve. Diamanten kunnen voor therapeutische doeleinden heel goed samen met andere edelstenen gebruikt worden, aangezien ze de trillingen van de andere stenen verhogen.


Bron: Sangha Reiki

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees