Jeroen

vraag me niet wie ik ben
vraag me niet waarom ik hier ben
vraag me niet wat ik hier kom doen
vraag me niet waarom ik hier blijf
vraag me niet waarom ik doorloop terwijl jij blijft staan
vraag me niet waarom je mij mag volgen
vraag me niet hoe ik weet waar ik naar toe ga
vraag me niet waarom jij niet voorop kan lopen
dat zijn teveel vragen aan mij,
stel ze eerst aan jezelf,
dan begrijp je mij misschien.

Wie ben ik?

Iets schrijven over jezelf is niet altijd even handig omdat wat ik te zeggen of te delen heb gevoelsmatig niet van mij is, het is ook niet belangrijk of het van mij komt. Op het moment dat jij hetzelfde voelt of denkt als ik bewijst dat het niet van mij alleen is, ik denk dat dit het is dat ik wil delen met anderen niet mezelf maar het idee. Blogs die ik schrijf gaan over een andere kijk op de wereld, spiritualiteit en meer spraakmakende zaken in het leven. Aan de hand van een thema probeer ik mijn kijk op bepaalde zaken voor te leggen die over het algemeen niet overeen komen met de kijk van anderen, Op deze wijze probeer ik dus ook zaken aan de orde te brengen die misschien niet echt algemeen bespreekbaar zijn maar die je gedachtenpatroon behoorlijk op zijn kop kunnen zetten.


Ik zie steeds meer mensen de moed verliezen, ondanks alle hulp die ze van alle kanten kunnen krijgen. Iedereen wilt blijkbaar bewijzen dat ze het wel alleen kunnen. Zelfredzaam zijn is echt heel iets anders dan te bewijzen dat je alles wel alleen kunt. Denken jullie nou werkelijk dat het de bedoeling is om alles alleen te moeten doen terwijl we met 7 miljard mensen op deze aarde rondlopen? Denken je nu werkelijk dat het de bedoeling is om enkel voor jezelf te zorgen en dus de rest maar achter je laten en uitbuiten?

We hadden ons zo goed voorbereid, we wisten precies wat we gingen doen en waar we naar toe zouden gaan. We hadden ieder voor ons precies uitgezocht bij wie we zouden gaan integreren.  De aankomst was hard, met veel gedoe kwamen we op aarde, als erg kleine onbeholpen wezens, hier zouden we het moeten gaan maken, maar eerst zouden we op moeten groeien, leren lopen leren praten, èn luisteren. enz. We hadden al onze bagage bij ons, maar de opvoeding bleek net iets anders te liggen dan de dingen die we al wisten.  We leerden lopen, lachen netjes praten, en zeker niet zeggen wat we dachten, maar zeggen en doen wat van ons verlangd werd.

Hoeveel vrienden kan je aan? ik had 880 vrienden er komt een verzoek tot nieuwe vriendschap, neem hem aan en het getal werd opgehoogt naar 881, paar seconden later weer op 880, oké, er is iemand vertrokken, maar het vervelende is nu.... wie is er weggegaan? Neem ik ook mensen aan als vriend waarvan blijkt dat als hij/zij vertrekt niet eens weet wie....:-( ....:chinrub: van de ander kant kan in principe iedereen mijn vriend zijn dus hoef ik daar geen databank van bij te houden toch? Wat ik hier mee bedoel, ik neem mensen aan als vriend, die dat zelf aan mij gevraagd hebben in de veronderstelling dat ze dat ook willen zijn.

Column Jeroen Ghuijs: Over welke crisis hebben we het eigenlijk?

Over welke crisis hebben we het eigenlijk? En hoe lang gaan we hier mee door dat te geloven? De wereld is niet negatief, het leven ook niet, het is de manier waarop de meesten er tegen aan(op) kijken, waarom is bijna niets goed genoeg?, probeer eens naar binnen te kijken, het enige dat we nodig hebben, "echt nodig" is liefde rust en respect, Als je dáár mee kunt dealen zul je zien dat je overal doorheen komt met de liefde en respect dat de anderen je gunnen, en laat ook eens iemand met rust, de problemen uitvergroten lossen ze niet op.

Stilte, Bewustzijn, Zijn, Aandacht, Verlichting, Geest, Essentie, Stiltegebed, Boeddhageest, Meditatie, Waarheid, Liefde, God, Nirvana,  Leegte, Contemplatie, Het ware Zelf, Nu, Tao, Goddelijke Eenheid, Innerlijke Vrede. Er bestaat een vriendelijke, liefhebbende, vredevolle stilte, gewoon hier en nu. Het is er altijd geweest en het is er nu. Het bevind zich in jezelf en ook helemaal om je heen, een stilte, een nadrukkelijke leegte, een schijnbaar niets van waaruit alles ontstaat, waarin alles bestaat en waarnaar alles terugkeert. Je kent het, Je hebt het vaker gevoeld.Er bestaat niets anders dan dit En jij bent het. 

Ik moet oppassen dat ik niet cruel wordt. Maar als dit 1% van de wereldbevolking is..... zou het dan niet logischer zijn, dat in het kader van depopulation zij zouden verdwijnen? Dan verdwijnen er maar 70.000.000 en heeft de rest meer dan een kans op overleving. Maar als we er nu eens van uit gaan dat WIJ deel uitmaken van de illuminatie, omdat we ze in stand houden. Oké wij worden verlijdt door en voor leningen om maar zoveel mogelijk te kunnen kopen van wat ZIJ produceren. En we willen het allemaal nog hebben ook, en minstens zoveel dan de buurman of familie. Moeten we ze dan niet ontzettend dankbaar zijn dat ze ons zover gekregen hebben? 

Je bent niet de enige die worstelt met zichzelf. Wanneer je voor de spiegel staat, wat zie dan? Meestal iets waarvan je zelf altijd wel iets op te merken hebt. Maar heb je je wel eens afgevraagd wat je als referentie gebruikt? Opmerkingen van anderen, zelfs je meest nabije naasten dikwijls, schreeuwende reclames in bladen, radio en tv. Maar weet je, ook die opmerkingen zijn allemaal al gemanipuleerd en juist voor dàt doel gemaakt, blijf bij je zelf, dan ben je zuiver, gooi alles van anderen er uit, laat zien wie jij bent, mooi, puur, zoals je was en ooit geboren bent. En dan zijn het meestal nog uiterlijke dingen ook. Pondje te veel of te weinig hier of daar pukkeltje hier, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dit alles zorgt er nou niet echt voor dat we positief over onszelf denken.

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees